’Mr. Ice’ og Saxo-milliardær har fået Rungsted Ishockey til at rime på mere end konkurs

Rungsted var i mange år kongerne af konkurs i dansk ishockey. I dag har en erhvervsmand med kælenavnet ’Mr. Ice’ skabt en klub på guldkurs.

Lars Seier fra Saxo bank, præsenteres som ny storinvestor i Rungsted Ishockey i 2015. Ved sin side har han Finn Rosenthal. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

Erhvervsmanden Finn Rosenthal er i gang med at skabe endnu en succes. Ikke bag lukkede direktionsdøre eller på de store børser, men derimod på isen i klubben Rungsted Seier Capital.

Finn Rosenthal er på én gang pengemanden og idémanden bag det projekt, der i dag har ført den nordsjællandske klub tilbage til eliten i Danmark.

I aften kan holdet sende modstanderen i DM-finalen, Sønderjyske, til tælling og selv bevæge sig endnu tættere på det første danske mesterskab i 17 år. Et scenarie, der er frugten af erhvervsmanden Rosenthals transformation af klubben gennem fem år.

- Jeg vil ikke sige, at det er uvirkeligt, for det har jo været planen, at vi skulle herhen, men det er jo fantastisk at opleve. Vi kniber os selv lidt i armen lige nu, siger Finn Rosenthal, der beskriver stemningen i klubben som ’11 på en skala til 10’.

- Men vi kan nå op på ’12’, hvis vi får to sejre mere og vinder danmarksmesterskabet.

En erhvervsklub

Finn Rosenthal blev bidt af ishockey i løbet af de mange år, som hans søn spillede i Gentofte. Farten og dynamikken i spillet fangede ham.

Derfor tøvede han ikke med at sige ja, da en bekendt bad om hjælp på et organisatorisk plan i Rungsted Ishockey i 2013. Men efter et år med mildest talt svingende resultater på banen og en – i hans øjne – mangelfuld plan for klubbens økonomi, besluttede han at investere både tid og penge i klubben.

- Der var ikke lagt en plan for, hvordan projektet kunne lykkes. Men jeg kunne allerede dér fornemme, at der var basis for, at det kunne blive en succes, hvis man gjorde tingene helt anderledes.

Han blev hovedaktionær med en klar vision: Rungsted Ishockey skulle fremadrettet være det, han selv beskriver som en erhvervsklub, med en sportsklub tilkoblet – ikke den anden vej rundt.

- Hvis man kommer udefra som investor, hvorfor skulle man så støtte en eller anden marginal ishockeyklub, hvis du ikke har nogen relation til den? Nej, i stedet handler det om at skabe noget værdi, for de virksomheder og mennesker, som investerer i klubben, ellers opnår man ikke succes på den lange bane.

Værdien skulle ifølge Rosenthal bestå i det netværk, man kunne købe sig til at blive en del af i klubben. Det skulle ikke længere hedde ’sponsorer’, men ’partnere’ der kunne mødes til Rungsteds ishockey-kampe og lave forretning.

’Mr. Ice’, kryptovaluta og Saxo-milliardæren

Finn Rosenthal tjente en klækkelig sum, da han i 2005 solgte sit koncept Medicinsk Testcenter til Falck. Siden har han investeret penge i forskellige projekter – blandt andet i Paradis Is, hvilket fik Børsen til at døbe ham ’Mr. Ice’

Samtidig har han opbygget et stort netværk til iværksættere og investorer.

Flere af dem har han fået til at lægge penge i ishockeyklubben i Rungsted, hvor der i dag er 150 partnere som minimum lægger 30.000 kroner om året i klubben. Nogle lægger meget mere. Som bitcoin-investoren Niklas Nikolajsen, der har brugt en del af sine penge tjent på spekulation med kryptovaluta på at købe navnet til Rungsteds hjemmebane, der i dag hedder Bitcoin Arena.

En anden er milliardæren Lars Seier Christensen, der har tjent en stor del af sine penge på salget af sin andel af Saxo-bank. Lars Seier Christensen er faktisk mere end bare partner. Han blev i 2015 overtalt af Rosenthal til at blive medejer af klubben, der i dag hedder Rungsted Seier Capital.

Lars Seier Christensen er medejer af Rungsted Seier Capital. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

Op gennem 00’erne var Rungsted nærmest synonym med en klub i økonomisk krise. Men med Saxo-milliardæren Seier Christensen ombord rimer klubben ikke længere kun på konkurs, fortæller Finn Rosenthal.

- Vi fik noget ekstra kant med Lars Seier Christensen, samt en langt større bæredygtighed. Da det bare var mig, som lagde penge i klubben, havde folk nok stadig deres tvivl om økonomien, men nu tror jeg ikke længere, at der er nogen, som tænker, at det skulle være et tema.

En pointe, som DR Sportens ishockey-kommentator, Frederik Lindved, tilslutter sig:

- Rungsted hænger bare uløseligt sammen med økonomiske problemer, og det var i en årrække en stående joke, at de hele tiden var på nippet til at gå konkurs. Så det er godt gået, at de nu står i DMfinalen og tålmodigt har bygget et ishoceyprojekt op fra bunden.

Klubben kører stadig med røde tal på bundlinjen og kom i 2018 ud med et underskud på knap 2,9 millioner kroner.

Rosenthal tilskriver de negative tal, at klubbens hjemmebane er blevet renoveret, men han understreger samtidig, at både han og Lars Seier Christensen har accepteret at køre med underskud for at få klubben til at kunne spille med om medaljer.

- Da vi vedtog at ville lege med, hvor det er sjovt, blev vi nødt til at lægge nogle investeringer, der ikke umiddelbart ville give overskud. Hvis man vil nyde, må man også yde. Og det giver pay off nu, hvor vi har svært ved at bevare pessimismen.

Rungsted Seier Capital fører DM-finaleserien 2-0. Der spilles bedst af syv kampe, og den tredje løber af stablen i aften. Du kan følge kampen i LIGA på P3 i aften.

FacebookTwitter