Nu skal slaget stå: Lars Eller møder sensationshold i NHL-finale

Vegas Golden Knights blev ikke spået en chance for at komme i NHL-slutspillet - nu står holdet i finalen. Natten til tirsdag afgøres første finaleopgør.

Lars Eller og Washington Capitals kan lugte Stanley Cup-trofæet, men skal triumfen i hus, skal holdet forbi NHL-sæsonens sensation fra Las Vegas. (Foto: Stan Szeto © Scanpix)

Om lidt går det løs, når første finale skal spilles i kampen om at vinde verdens bedste ishockeyliga og få lov til at løfte det legendariske Stanley Cup-trofæ.

For anden gang i historien er der en dansker med i finaleserien, da Lars Eller og Washington Capitals skal en tur ud i Nevadas ørken, hvor Vegas Golden Knights venter.

Det helt nye hold fra "Syndens By" blev stiftet forud for denne sæson, og ifølge den tidligere landsholdsanfører Morten Green kan det ikke understreges nok, hvor overraskende holdets flotte sæson har været.

- Det er jo ikke engang en overraskelse - det er en kæmpe sensation. Da turneringen gik i gang, tror jeg ikke, der var nogen, der havde tippet Vegas nogen chance. Det var jo et hold, der skulle ligge nede i bunden, som ikke skulle være i nærheden af at komme i slutspillet, siger Morten Green om holdet, der i grove træk er sat sammen af spillere, der er blevet tilovers i andre klubber.

Han mener, at Washington på papiret er det klart bedste hold, men på trods af det vurderer han, at kampen om trofæet er helt åben.

- Nu er Vegas' chancer jo lige så gode som Washingtons. Vegas har været fuldstændig urørlige i slutspillet, hvor holdet har spillet helt fantastisk i alle tre serier.

- Når man spiller så godt over 82 kampe i grundspillet, som de har gjort, og så slår tre hold ud i slutspillet, så er den altså god nok. Så de har en kæmpe chance for at vinde – det er der ingen tvivl om.

Lars Eller er den anden dansker, der når finaleserien i NHL, efter Jannick Hansen og Vancouver Canucks i 2011 tabte finalen til Boston Bruins.

Lars Eller har fået en større rolle på holdet, siden han i februar forlængede sin kontrakt, og Green fortæller, at han nu er en faktor i begge ender af banen.

Vegas Golden Knights har allerede leveret sensationen ved at nå i slutspillet, og skulle holdet gå hele vejen i finaleserien, så spår Morten Green, at det er så stor en sensation, at det ikke kommer til at ske igen. (Foto: Gary A. Vasquez © Scanpix)

- Han har været en vigtig brik, lige siden han kom til klubben, men det har måske mere været med opgaver, der lå i det defensive spil. Men i det seneste halve års tid er han også begyndt at bidrage mere offensivt, mens han stadig har leveret defensivt. Så det er meget imponerende, siger Morten Green.

Dansk ishockey har haft godt med vind i sejlene, siden Frans Nielsen som den første dansker fik debut i den nordamerikanske liga i 2007, og i dag er der hele syv danske spillere i NHL.

Skulle det lykkes for Eller at vinde Stanley Cup-trofæet, så vil det være rosinen i pølseenden for dansk ishockey, vurderer den tidligere landsholdsanfører.

- For det første vil det bare være fantastisk, hvis en dansker vinder Stanley Cuptrofæet. Mange siger, at det måske er det sværeste trofæ at vinde i sport overhovedet, så at få en dansker til at stå øverst på skamlen vil virkelig være stort.

- Da Frans Nielsen debuterede i NHL, var det kæmpe stort, men hvis vi så kan få en, der ligefrem vinder det, det ville være ubeskriveligt.

Der spilles bedst af syv i finaleserien, og første kamp spilles klokken 02.00 dansk tid natten til tirsdag.

Facebook
Twitter