Ny NHL-klub til Mikkel Bødker

Mikkel Bødker skifter til Colorado og blev dermed en del af handlerne på sæsonens sidste transferdag i NHL.

Mikkel Bødker skifter fra Arizona Coyotes til Colorado Avalanche . (Foto: Christian Petersen © Scanpix)

Efter otte år i Phoenix fortsætter den danske ishockeyspiller Mikkel Bødker NHL-karrieren i Colorado Avalanche.

Det bekræfter hans hidtidige klub, Arizona Coyotes, på Twitter.

Bødkers kontrakt med Arizona Coyotes stod til at udløbe efter denne sæson, og derfor var Bødker selv indstillet på, at han skulle tage afsked med klubben, hvor han i denne sæson har været en fast bestanddel af førstekæden.

Tættere på playoff

Mikkel Bødker er i denne sæson noteret for 39 point (13 mål og 26 assister) i 62 kampe, hvilket placerer ham på tredjepladsen på holdets interne topscorerliste.

En plusminus-statistik på minus 28 pynter dog ikke på sæsontotalen. Det betyder, at modstanderne har scoret 28 gange mere end Arizona i den tid, Bødker har været på isen.

Ifølge en række amerikanske medier får Arizona forwarden Alex Tanguay og de to talenter Conner Bleackley og Kyle Wood i bytte for den 26-årige dansker.

Mikkel Bødker blev i draften i 2008 valgt som nummer otte og er fortsat den højest draftede danske spiller i NHL's historie. Han nåede i alt 445 kampe for Arizona Coyotes.

Med skiftet til Colorado Avalanche kommer Bødker tættere på en plads i denne sæsons playoffkampe om Stanley Cup-trofæet.

Colorado har scoret 68 point i sine første 62 kampe og ville snige sig med i slutspillet på yderste mandat, hvis grundspillet sluttede nu. Arizona har otte point færre.

Bødkers nye klub holder til i Denver og har to gange vundet Stanley Cup, senest i 2001.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve