Pludselig var Danmark vært for VM i ishockey, og så var de ikke alligevel. Men hvad skete der egentlig?

Det Internationale Ishockeyforbund lavede onsdag en gevaldig kovending på isen.

DR Design

Det er ikke for meget at konkludere, at Det Internationale Ishockeyforbund onsdag kom på glatis, da de annoncerede, at Danmark var blevet udnævnt som vært for VM i ishockey for kvinder næste år.

For Danmarks Ishockey Union anede intet om, at de skulle lægge is og arenaer til verdensmesterskaberne. Og kort efter blev nyheden da også trukket tilbage igen.

Forvirret?

Ja, det var de også hos Danmarks Ishockey Union, fortæller unionens administrationschef Kim Pedersen, der pludselig kunne ’mærke telefonen brænde’ i lommen, da ’alle sportsjournalister i Kongeriget’ ringede.

Herfra måtte Kim Pedersen så overbringe den skuffende besked om, at intet var afklaret endnu.

Og tilbage står stadig det store spørgsmål: Hvordan kan så markant en nyhed blive annonceret, før aftalerne er på plads?

Det helt rigtige svar har ikke været til at finde for Kim Pedersen. Men han har en plausibel forklaring på, hvad der kan være sket.

I øjeblikket er Danmark nemlig det eneste land, der har budt sig til som værtsland, og da nationernes deadline for at melde deres kandidatur er overskredet, skete misforståelsen sandsynligvis, forklarer Kim Pedersen.

- Kommunikationsafdelingen i det internationale forbund har sikkert troet, at Danmark var blevet valgt som værtsland, da der ikke var andre om buddet.

Intet er afklaret endnu

Men sådan forholder virkeligheden sig ikke helt.

Danmarks Ishockey Union har rigtigt nok sagt, at de gerne vil undersøge muligheden for at byde verdens bedste ishockeynationer op til VM-dans, men økonomien skal også være fornuftigt, siger Kim Pedersen.

- Vi har sagt, at vi godt kunne være interesserede i at være værter. Men vi skal også have undersøgt, om vi kan skabe en økonomisk ramme, så det ikke kommer til at koste forbundet noget. Samtidig skal der ikke være nogen risiko for forbundets økonomi ved at tage værtskabet.

De betingelser er blevet godkendt af Det Internationale Ishockeyforbund, som har givet Danmark en frist til 1. november for at melde tilbage.

Indtil da kigger unionen efter tid, penge og plads i skøjtehallerne, fortæller Kim Pedersen.

- Jeg er forsigtig optimist. Det er et meget spændende arrangement, og det ville være virkelig fedt, hvis vi kunne være værter for kvinderne. Omvendt må vi også sige, at det bare er et andet arrangement, end dengang vi var værter for herrernes VM i Herning i 2018. Der er ikke de samme billetindtægter.

- Selvfølgelig går vi ikke ind i projektet for at tjene mange penge. Vi kaster os ind i det, fordi vi synes, at det er spændende at vise vores kvindelandshold frem på højeste plan.

- Og det vil betyde rigtig meget for dansk kvindeishockey, hvis vi kunne præsentere de fineste nationer til et VM i Danmark. På den måde kan vi måske også få nogle flere piger til at spille ishockey i fremtiden, siger han.

Ved det seneste A-VM i ishockey var de danske ishockeykvinder for første gang nogensinde med på ishockeyens fineste niveau. Danmark sluttede sidst.

FacebookTwitter