Robotskelet hjælper lam ishockeyspiller på benene igen: ’Jeg holder aldrig op med at drømme’

Svenske Tobias Forsberg blev lam efter en ulykke i 2018. Han øver sig på at gå igen ved hjælp af et robotskelet.

Tobias Forsberg blev lam fra brystet og ned efter en ulykke i 2018. (Foto: Erik Mårtensson/TT)

For over halvandet år siden blev den svenske ishockeyspiller Tobias Forsbergs liv vendt på hovedet.

Under en kamp i slutningen af 2018 mellem Leksands IF og Almtuna IS i den svenske ishockeyliga sluttede Forsbergs ishockeykarriere, da han styrtede ind i banens bande og pådrog sig brud i nakken og en skade på rygmarven.

Tobias Forsberg øver sig på at gå igen ved hjælp af et robotskelet. (© Billede fra Instagram: t.forsberg)

Ulykken gjorde Forsberg lam fra brystet og ned – med begrænset funktion i begge arme. En ulykke, der siden har tvunget Tobias Forsberg til et liv i kørestol.

Det har den nu 32-årige tidligere ishockeyspiller modbevist.

I et Instagram-opslag viser Tobias Forsberg, hvordan han øver sig i at gå igen ved hjælp af et robotskelet og personalet på universitetshospitalet i den svenske by Uppsala.

I videoen tester Forsberg robotskelettet 'Ekso Bionics Skeleton', der består af kulfiber og små elmotorer, der udretter kroppen og skubber benene fremad via et joystick.

- Det eneste, jeg ved med sikkerhed, er, at teknologien skrider frem, og at jeg aldrig vil stoppe med at drømme, skriver den tidligere Leksands IF-spiller i opslaget.

Du kan se opslaget på Tobias Forsbergs Instagram her.

'Vi har alle allerede det vigtigste og stærkeste værktøj i os selv'

Opslaget kommer i kølvandet på flere spørgsmål fra brugere under en spørgesession på Forsbergs Instagramkonto tidligere på ugen, hvor han blev spurgt, om han nogensinde ville være i stand til at gå igen.

Tobias Forsberg på scenen sammen med sin kæreste Filippa Norr Richloow ved 'Sportsgala 2020' i Stockholm. (Foto: Janerik Henriksson/TT © Janerik Henriksson/TT)

- Det var et spørgsmål, der kom op ekstra mange gange, som måske også er det sværeste og mest emotionelle at besvare:

- Vil du nogensinde være i stand til at gå igen?

- Det er svært, fordi jeg ikke har noget svar på det, det ved jeg virkelig ikke. Det eneste, jeg ved med sikkerhed, er, at teknologien skrider frem, og at jeg aldrig vil stoppe med at drømme. Der vil blive udviklet mange fantastiske hjælpemidler til rygmarvsskader og andre funktionelle udfordringer. Men vi har alle allerede det vigtigste og stærkeste værktøj i os selv, og det er inde i hovedet, skriver Tobias Forsberg i opslaget.

I sin professionelle ishockeykarriere spillede Forsberg for klubberne Modo Hockey og Leksands IF i den svenske ishockeyliga.

FacebookTwitter