Rungsteds Nikolaj Rosenthal er den første med bitcoins på lønsedlen

Nikolaj Rosenthal fra Rungsted Seier Capital er den første elitesportsudøver, der får løn udbetalt i bitcoins.

Nikolaj Rosenthal er den første elitesportsudøver i verden til at få løn udbetalt i bitcoins. Her ses han på isen fra sin tid hos Copenhagen Hockey. (Foto: martin sylvest andersen © Scanpix)

Nikolaj Rosenthal er professionel ishockeyspiller for Rungsted Seier Capital, og så er han verdens første elitesportsudøver, der får sin løn udbetalt i bitcoins.

Muligheden for at få lønnen udbetalt i bitcoins opstod, da Rungsted Seier Capital blandt andet er sponsoreret af Bitcoin Suisse. For Nikolaj Rosenthal var det en i forvejen eksisterende interesse for kryptovalutaen, der fik ham til at tage springet.

- Jeg har interesse i kryptovaluta, så synes jeg, at det var en rigtig spændende mulighed at få, siger Nikolaj Rosenthal.

- Jeg tror ikke der er nogen fordele ved det endnu. Jeg må nok være ærlig og sige, at det her er et eksperiment.

Indtil videre er Nikolaj Rosenthal den eneste spiller i Rungsted, der får sin løn udbetalt i bitcoins. Thomas Friberg, der er direktør i Rungsted Seier Capital, forklarer, at det var Nikolaj Rosenthals interesse, der satte gang i projektet.

- Det var noget vi talte med Nikolaj og Bitcoin Suisse om, og blev enige om, at det kunne være meget sjovt at prøve, siger Thomas Friberg.

Usikker løn

Bitcoins havde i december 2017 en værdi på omtrent 17.500 dollars per mønt, men kursen har sidenhen lidt et ordentligt knæk, og nu er en mønt cirka 6.500 dollars værd. Derfor har Nikolaj Rosenthal også indfundet sig med, at lønnen ikke nødvendigvis er lige meget værd hver måned.

- Det klart, at hvis bitcoin stiger og går op til samme niveau som vi så i december, så er min løn en del mere værd. Det er fordelen. Til gengæld er den også tilsvarende mindre værd, hvis bitcoin skulle gå ned, i forhold til kursen nu. Så det er jo en risk/reward situation for mig, som jeg har vurderet, at jeg er villig til at tage, siger Nikolaj Rosenthal.

Direktør Thomas Friberg forklarer, at der var flere grunde til, at aftalen om løn udbetalt i bitcoins kom i stand.

- Jeg tror, at for Nikolajs vedkommende handlede det om, at gøre noget der var nyt og anderledes. Selvfølgelig er der PR i det, men der er også en reel spekulation i det for Nikolajs vedkommende. Men ikke fra klubbens side, for den risiko kan vi ikke tage, siger Thomas Friberg.

Nikolaj Rosenthal fortæller dog også, at han har et sikkerhedsnet. Skulle kursen på bitcoins gå i nul, så kan han gå tilbage til at få lønnen udbetalt i danske kroner.

Facebook
Twitter