Sejren mod Kasakhstan var god, men VM-opgøret i morgen kan blive afgørende

De danske ishockeyherrer fik en tæt på perfekt VM-start efter en storsejr mod Kasakhstan. Den næste opgave er straks værre, siger DR Sportens ishockey-ekspert.

Patrick Bjorkstrand og Mathias Bay jubler over sejren på 9-1 i premierekampen. (Foto: MARTIN MEISSNER © Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.)

Var VM i ishockey en westernfilm, nåede Kasakhstan knap at få hånden på revolveren, før Danmark afsluttede skudduellen.

De danske hockeyherrer vandt deres første kamp ved slutrunden i Finland med 9-1 og var foran med 3-0 efter fem minutter. Landstræner Heinz Ehlers og co. var favoritter til at nappe sejren, men de mange scoringer er overraskende.

Det mener DR Sportens ishockeyekspert, Olaf Eller.

- Inden kampen sagde man, at forsvarsspillet ville blive afgørende for VM-succesen, men det var ikke forsvarspillet, der blev testet i dag. Vi fik at vist, at vi har mere offensivt potentiale, end nogen havde forestillet sig, siger han.

Joachim Blichfeld scorede tre mål i sin VM-debut, mens Nikolaj Ehlers med sine tre assists nok engang viste klasse.

Generelt var det en stor præstaion hele vejen rundt på det danske landshold. Sejren er et udtryk for landsholdets flotte udvikling under Heinz Ehlers, påpeger Olaf Eller.

- Det sidste års tid med et flot OL har vist, at denne gruppe spillere har selvtillid og en enorm tro på trænerteamets dessiner. Resultatet i dag er en konsekvent udvikling af det flotte arbejde, vi har set fra Danmark, siger han.

Den danske landsholdsspiller Peter Regin er glad for åbningskampen, som var 'rar at få i vejen'. Landsholdet står fortsat godt i håbet om at nå VM-kvartfinalen, siger han til TV 2 Sport efter kampen.

- Vi har kvalitetspillere hele vejen rundt, men vi er også klar over, at vi skal ramme niveauet, når vi skal op mod de større nationer. Det finder vi ud af i morgen, lyder det.

Danmark har to gange tidligere nået kvartfinalen. Det skete i 2010 og 2016. (Foto: MARTIN MEISSNER © Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.)

En direkte duel om kvartfinalen

I morgen aften møder Danmark Schweiz. Og bliver vi ved western-temaet, venter der ifølge Olaf Eller en modstander, som er en my hurtigere på aftrækkeren end danskerne. Schweiz er muligvis den modstander, som ligger sværest til Heinz Ehlers mandskab, siger han.

- Ved VM i Letland sidste år blev vi spillet ud af brættet, men tabte kun 0-1. Vi skal håbe på, at selvtilliden og måden, Danmark har udviklet sig på, kan bære os til en sejr i en tæt, tæt kamp.

Peter Regin forudsiger også en svær isduel mod schweizerne, der møder Italien i deres første gruppekamp.

- Det er et stærkt hold, som er gode teknisk og fysisk. De har det lidt af det hele og spiller fed, offensiv hockey. Vi spillede gode kampe mod dem ved OL. De er favoritter, men vi tror på en sejr, siger han til TV 2 Sport.

Taber Danmark, er håbet om en kvartfinaleplads dog langt fra væk. Men det bliver svært. De bedste fire fra hver gruppe avancerer til slutspillet, og her napper Canada med al sandsynlighed en plads.

Dermed bliver det en duel mellem Danmark, Schweiz, Slovakiet og Tyskland om de resterende tre billetter. Og derfor skal danskerne helst vinde i morgen klokken 19.20, når de går på isen mod Schweiz.

- Der er stadig lang vej hjem med seks kampe endnu, men det er en vigtig kamp. Point mod Schweiz kan blive afgørende i slutfasen. Spillet om kvartfinalerne er umuligt at forudsige, siger DR Sportens ishockeyekspert, Olaf Eller.