Splitte mine bramsejl! Tre mål på 20 sekunder: Aalborg Pirates matcher NHL-rekord

Aalborg Pirates var bagud 1-2 mod Esbjerg Energy, men tre mål på 20 sekunder vendte første kamp i semifinalerne på hovedet.

Aalborg-spillerne jubler efter Julian Jakobsens 4-2-scoring. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Hold da kæft, det må være en form for rekord!

Ordene er Aalborg Pirates-anfører Julian Jakobsens, da han får det klassiske spørgsmål: Hvad tænkte du i det øjeblik?

Og aalborgenserne matchede da også en usædvanlig rekord tirsdag aften, sat af NHL-holdet Boston Bruins i 1971.

I 1971 gjorde NHL-holdet Boston Bruins det. Scorede tre mål på 20 sekunder. Og nu har Aalborg Pirates gjort dem kunsten efter.

  • Tobias Ladehoff (til venstre) udlignede til 2-2. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • 13 sekunder senere havde Ben Duffy gjort det til 3-2. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
1 / 2

Med tre mål på 20 sekunder fik Julian Jakobsen og holdkammeraterne tirsdag vendt stillingen på måltavlen fra 1-2 til 4-2 i første semifinale i Metal Ligaen mod Esbjerg Energy.

- Det er ligesom at vinde jackpotten. Man når ikke at tænke så meget, for det hele går så hurtigt, genkalder Julian Jakobsen.

Den usædvanlige sekvens startede med Tobias Ladehoffs udligning til 2-2 i tredje periode. Og så kom halspeakeren ellers på overarbejde. For 13 sekunder senere puttede Ben Duffy også pucken i nettet. Og syv sekunder efter var det så Julian Jakobsens tur til at komme på måltavlen.

- Vi var jo bare glade for at udligne. At vi så laver tre mål på tyve sekunder, er fuldstændig vanvittigt, siger Jakobsen, der altså fuldendte den nordjyske målbonanza.

- Der blev sunget og hygget i omklædningsrummet bagefter. Det skete heldigvis i tredje periode, så man rigtig kunne nyde det.

Sejren er Aalborg Pirates første over Esbjerg i denne sæson.

Julian Jakobsen fuldendte målfesten med sin scoring til 4-2. Det er første gang i lidt mere end et år, at Aalborg Pirates besejrer Esbjerg Energy. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Til trods for at have medvirket til det bemærkelsesværdige målshow ærgrer Julian Jakobsen sig dog over, at han endnu ikke har haft mulighed for at nyde en gengivelse af bedriften.

- Jeg er ikke så moderne, at jeg er på Twitter, og det bliver ikke lagt op på samme måde som i de store ligaer. Så jeg sidder bare og venter spændt.

Kampen mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy var den første kamp i semifinalerne, hvor der spilles bedst af syv opgør. Dermed fører Aalborg Pirates semifinaleserien 1-0 i kampe.

I den anden semifinale, der blev spillet tirsdag aften, vandt Sønderjyske mod Rungsted Seier.

FacebookTwitter