Stjernestøv over Nordsjælland: Rungsted henter dansk ishockeyprofil hjem fra NHL

Patrick Russell skal de kommende måneder spille i den danske liga.

Patrick Russell (I den hvide trøje) har spillet de seneste 15 år som professionel i udlandet. (Foto: Jerome Miron © Scanpix)

Ishockeyholdet Rungsted Seier Capital forstærker sig markant de kommende måneder, da klubben har indgået en lejeaftale med den danske højre wing Patrick Russell, der til dagligt spiller i verdens stærkeste ishockeyliga, NHL.

Russell skal have hjemmebane i det nordsjællandske frem til november, mens den nordamerikanske ishockeyliga holder en forsinket sommerferie.

Samtidig kan han bruge tiden på at indrette en nyindkøbt lejlighed i den københavnske Sydhavn.

- Det betyder selvfølgelig en masse, at jeg kan få lov at bruge lidt tid med min familie og mine venner, mens jeg er hjemme i Danmark. Det har derfor været en stor del af mine overvejelser, at jeg både kunne være hjemme i Danmark, mens jeg samtidig havde muligheden for at spille med nogle dygtige holdkammerater i Rungsted, siger han.

Kan blive hentet hjem til Canada

Patrick Russell spillede i sidste sæson 45 kampe i verdens stærkeste ishockeyliga, NHL. Men han har ikke været på banen til en betydende ishockeykamp siden marts.

Derfor forventer han selv, at der kommer til at gå et stykke tid, før han for alvor får etableret sig som en profil i den danske liga.

Er der kommet en ny sheriff til byen?

- Nja, det ved jeg ikke, om der er. Der er mange gode spillere på Rungsteds hold. Jeg glæder mig bare til at få lov at spille i den danske liga, så familie og venner kan komme forbi og se mig spille, siger han med henvisning til, at han endnu har sin debut til gode i Danmarks bedste ishockeyrække.

Allerede som 17-årig forlod han nemlig Danmark for at spille juniorishockey i den svenske by Linköping.

Bliver en kæmpe stjerne

Siden da er der sket mange ting for Patrick Russell, og han har også udviklet sig til at være en profil på det danske landshold, hvor han har spillet tre VM-slutrunder i nationaldragten.

Derfor er det lidt af et scoop, at Rungsted nu kan præsentere den danske NHL-spiller i deres trup de kommende måneder.

Det siger DR Sportens ishockeykommentator, Frederik Lindved.

- Det er fantastisk for ligaen, og det er fantastisk for de fans, der kommer i skøjtehallerne, at de nu kan få lov at opleve en dansk NHL-spiller. Jeg glæder mig meget til at se ham spille, og jeg forventer naturligvis, at han bliver en kæmpe profil i den danske liga, siger han og fortsætter:

- Det er ret unikt, at vi får dansk NHL-stjernestøv i de danske skøjtehaller. Vi får en hamrende professionel NHL-spiller hjem til Danmark, der er vant til at spille sammen med nogle af verdens absolut bedste. Det bliver fantastisk at se.

Patrick Russell får trøje nummer 63 i Rungsted.

Skulle Edmonton Oilers få brug for danskeren før aftalens udløb, så kan de altid vælge at kalde ham tilbage til Alberta i Canada.

FacebookTwitter