Tidligere træner: Andersen bliver verdens bedste

Frederik Andersen er efterhånden ved at bide sig fast på NHL-holdet i Anaheim, og det overrasker ikke hans tidligere træner.

(Foto: Tasos Kapopodis © Scanpix)

Frederik Andersen er i øjeblikket ved at overhale sin skandinaviske målmandskollega Henrik Lundqvist i New York Rangers, som det hotteste hockeymålmandsnavn i Norden, og det kommer ikke bag på Andersens tidligere målmandstræner hos svenske Frölunda Indians.

- Jeg fik meget kritik, da jeg tog ham op på førsteholdet i Frölunda, men jeg har altid været overbevist om, at Frederik en dag bliver verdens bedste målmand.

- Han kan blive på toppen i mange år fremover, fordi han har hovedet på det helt rigtige sted, lyder det fra Andersens tidligere målmandstræner Michael Andreasson til den svenske avis Aftonbladet.

Kan blive den første dansker til at vinde Stanley Cup

Frederik Andersen og Anaheim Ducks er stadig med i kampen om det eftertragtede trofæ Stanley Cup, der gives til vinderen af slutspillet.

Ingen danskere har tidligere vundet Stanley Cup-trofæet, selvom Jannik Hansen i 2010-11 sæsonen var tæt på med sit hold Vancouver Cannucks, der tabte finaleserien med 4-3 i kampe til Boston Bruins.

- Kan Frederik holde fokus, hvilket jeg tror, han kan, så vinder han Stanley Cup. Han har en fantastisk psyke, og han tror meget på selv, forklarer Michael Andreasson.

Frederik Andersen og Anaheim er nået til divisionsfinalen i NHL, hvor de møder Chicago Blackhawks. Her står det i skrivende stund 2-2 i serien, som spilles bedst af syv kampe

I en eventuel finale venter enten Tampa Bay Lightning eller New York Rangers med den svenske målmand Henrik Lundqvist.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter