Trods lynstart vinder Sverige og efterlader Danmarks VM-skæbne i tyske hænder

Danmarks ishockeyherrer kan efter mandagens nederlag til Sverige ikke selv afgøre den videre færd ved VM.

Danmark startede bedst mod Sverige, som dog endte med at vinde klart i den næstsidste gruppekamp ved VM. (Foto: © Fredrik Sandberg/TT/Ritzau Scanpix)

Danmark bød Sverige op til dans i begyndelsen, men endte med at tabe mandagens VM-gruppekamp 1-4 i finske Tampere.

Dermed kan det danske ishockeylandshold ikke selv afgøre, hvorvidt det skal hedde kvartfinale eller ej efter de sidste gruppekampe, som spilles tirsdag.

Allerede inden kampen mod Sverige hang den mulige danske kvartfinaleplads i en tynd tråd efter torsdagens nederlag til de direkte konkurrenter om fjerdepladsen, Tyskland. De fire bedste hold i gruppespillet avancerer til kvartfinalerne.

Den tyske sejr betyder, at de er bedre end Danmark i det indbyrdes regnskab og inden de sidste gruppekampe har et point mere.

Tirsdag er tyskerne favoritter mod Frankrig og vil med en sejr bringe sig op på 12 point og sende Danmark ud af VM.

Skal Danmark med blandt de sidste otte ved VM, kræver det, at Tyskland taber til Frankrig tirsdag, og danskerne slår Finland. Det bliver svært, men den danske landsholdsspiller Patrick Russell understreger, at det kan lade sig gøre.

- Frankrig er et sindssygt godt hold. Det er et af de bedste franske hold, jeg har mødt. Der er helt sikkert en chance, men vi forsøger at fokusere på vores og slå finnerne i morgen, siger Patrick Russell til TV 2 efter kampen.

Danmarks sidste gruppekamp mod de finske verdensmestre og VM-værter spilles klokken 19.20 tirsdag og kan følges direkte på dr.dk eller ses på TV 2 Sport.

Inden kampen mod Finland kan Tyskland dog sætte punktum på den danske VM-deltagelse med en sejr over Frankrig. Den kamp spilles klokken 11.20 tirsdag.

Dansk lynstart blev neutraliseret

Nicklas Jensen sikrede ellers Danmark en perfekt start på kampen mod Sverige. Efter knap fire minutter tog Nikolaj Ehlers en tur rundt om den svenske defensiv, lagde pucken til rette for Jensen, som svirpede den i det fjerneste målhjørne. Bum! 1-0.

Men opturen kunne hurtigt blive vendt, da to danskere måtte en tur i straffeboksen kort efter. Frederik Storm for en holdeforseelse og Jesper Jensen Aabo for et skub.

I halvandet minut kunne den blågule svenske offensiv spille fem mod tre, men takket være en glimrende start på kampen fra George Sørensen formåede de svenske favoritter ikke at udnytte overtallet.

I fraværet af en skadet Frederik Dichow forsvarede George Sørensen det danske mål mod svenskerne. Han blev kåret til den bedste danske spiller i kampen. (Foto: © Fredrik Sandberg/TT/Ritzau Scanpix)

Den danske føring blev dog neutraliseret senere i første periode, da svenske Dennis Everberg opsnappede pucken bag det danske mål, trak den tilbage og fandt vej mellem stolpen og den danske keeper.

I anden periode fik Danmark lov til at gøre Sverige kunsten efter og spille fem mod tre i godt halvandet minut, men heller ikke de danske spillere fik udnyttet fordelen.

- Igen har vi en fem mod tre, som bagkæden ikke formår at udnytte, og det er skuffende, siger landsholdsspiller Mikkel Bødker til TV 2.

Svenskerne fik til gengæld udnyttet et powerplay kort efter, da André Petersson scorede til 2-1.

De danske spillere gik derfor på isen til sidste periode med noget at jagte. Først var det tæt på en udligning, inden George Sørensen måtte diske op med en stor redning i det danske mål.

Med syv minutter tilbage af tredje periode lykkedes det Lucas Raymond at udbygge den svenske føring til 3-1, inden Carl Grundström scorede til slutresultatet, 4-1.