Vanvidstackling giver rekordlang karantæne

31-årige André Deveaux har fået den længste karantæne nogensinde i svensk ishockey.

(Foto: Scanpix © Scanpix)

11 måneder. Så længe må André Deveaux se til fra udskiftningsboksen efter sit vanvittige overfald på Västerås-anføreren, Per Helmersson, der frontalt blev overfaldet under opvarmningen til de to holds møde.

Umiddelbart efter episoden valgte Deveaux' klub, Rögle, at ophæve samarbejdet med den canadiske spiller, der derfor formentlig er færdig i svensk ishockey.

Der var dog intet billedbevis for hændelsen, og derfor fik Deveaux lov at spille den femte og afgørende kamp mellem de to klubber, men en video optaget fra tilskuerrækkerne har nu fået den svenske disciplinærkomité til at udmåle en rekordlang straf, der løber frem til den 26. marts 2016.

Her skulle du gerne kunne se André Deveaux' tackling på Per Helmersson under opvarmningen.

Tidligere holdte den daværende Modo-spiller Jan-Axel Alavaara rekorden for den længste karantæne i svensk ishockey, da han fik en straf på otte måneders karantæne for at overfalde en dommer tilbage i 1998.

Skal også en tur i retten

Hvis ikke det var nok, at André Deveaux er blevet fyret og har fået en lang karantæne, så kan han også se frem til at blive stillet for en civil domstol i Sverige for sit overfald på Per Helmersson.

I øjeblikket befinder Deveaux sig dog hjemme i Canada, hvor han har kunne følge med i sagens udvikling, der også har betydet, at hans svenske klub, Rögle, har modtaget en bøde på 25.000 svenske kroner for ikke at overholde reglerne under opvarmningen.

Deveaux har tidligere spillet ishockey i verdens bedste ishockeyliga, NHL, for både Toronto Maple Leafs og New York Rangers.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk