VIDEO Danmarks førende ishockeykvinder jagter modstand i Sverige

Hvidovre Ishockey klub er for gode til den danske liga og må finde hårdere modstand i den svenske 1. division.

Det er en tidlig og kold lørdag i december. Imens de fleste stadig ligger under den varme dyne derhjemme, har Hvidovres Ishockeykvinder allerede pakket og slæbt udstyret til bussen, der skal tage dem til weekendens kampe i Sverige.

I dag er rejsen ikke så slem. Når transporttiden typisk varer op til 20 timer én vej, føles turen over Øresund som ingenting. Holdet finder bærbare computere, musik og dyner frem. For de næste seks timer skal de have alt den hvile, de kan få. Der er nemlig hverken tid til søvn eller afslapning, når holdet ankommer til Trollhättan, inden de skal ud på isen og forsvare deres førsteplads i den svenske 1. division.

- Det kan godt være hårdt at sidde i en bus så længe, og vi kan også have tunge ben, men vi må prøve at få varmet godt og grundigt op inden kampen, når vi kommer frem, siger holdets kaptajn, Josephine Martini Asperup.

Sådan ser ni ud af ti weekender ud for Hvidovre Ishockey Klub, når de spiller i Sveriges 1. division. Danmarks liga er ikke udfordrende nok til kvindeholdet, så de danske mestre rejser ud i søgen på hårdere modstand.

- Der er ikke de samme muligheder, de samme hold eller det samme niveau i Danmark. Så for både at udvikle dansk ishockey og komme videre med vores eget hold, har vi valgt at være med i den svenske række, hvor niveauet er højere, siger Josephine Martini Asperup.

Nu er det alvor

Desværre kan et dansk hold ikke blive svenske mestre, men for Hvidovre Ishockey Klub handler det om noget andet.

De bruger kampene som træning og erfaring, for at de kan blive ved med at udvikle sig og højne niveauet, så de er klar til den multinationale turnering Elite Women’s Hockey League, som de også deltager i. Her kan de blive mestre, men konkurrencen er hård med modstandere som Kasakhstan, Polen, Slovakiet, Slovenien, Ungarn og Østrig.

Selvom rejserne er benhårde både fysisk og mentalt, er muligheden for et mesterskab det hele værd for Danmarks førende kvindehold.

- Det er fedt, men også hårdt. Det er dejligt at blive taget seriøst. Alt det, vi lægger i det som eksempelvis træning, at bruge alle vores weekender i bus, og det vi ofrer derhjemme, bliver belønnet med de her kampe, siger Hvidovre-spilleren Malene Frandsen.

Og der er god grund til at tage Hvidovre Ishockey Klub alvorligt. De ligger ikke bare nummer et i den svenske 1. division, men har også nået 11. pladsen på verdensranglisten for klubhold. De mange timer i bus giver altså klubben mere end et stærkt sammenhold.

- Det udvikler os både fysisk og mentalt at spille så hårde kampe. Det er en udfordring for os nu. Vi har været vant til at vinde meget, når vi har spillet i den danske liga, men lige pludselig er det ikke så nemt. Der skal vi virkelig have os selv med, men vi bliver stærkere både som hold og individuelt, fordi vi skal klare så meget modgang, siger Malene Frandsen.

Ishockeyen er førsteprioritet

Udover at rejse rundt i Europa hver weekend, har alle på holdet enten studie eller arbejde og træning to til tre gange om ugen.

Derfor kræver det dedikation og en kæmpe passion at være med til turneringerne, og selvom de samtidig selv står for at skaffe pengene til at gøre det muligt, er de fast besluttet på at fortsætte det hårde arbejde.

- Ishockeyen er vores førsteprioritet, og vi gør det af ren lyst og vilje. Vi får ikke penge for det, så hvis vi ikke brændte for det, var vi ikke her og bruge så meget tid på det. Vi vil gøre alt for at komme så langt som muligt, siger Malene Frandsen.

Langt er de allerede kommet. Lørdag eftermiddag viser Hvidovre Ishockey Klub viljen, da de vinder 6-0 mod Trollhättans. Efter kampen er de tilbage i bussen igen, for holdet skal videre til Linköping, hvor de spiller søndag. Her taber de 3-2 mod hjemmeholdet, men ligger stadig nummer et i den svenske 1. division, inden det nye år starter.

Du kan se hele indslaget med ishockeykvinderne fra Hvidovre i videoen herover.

Facebook
Twitter