ANALYSE Danmarks vej til VM-kvartfinalen

DR Sportens ishockeykommentator, Frederik Lindved, vurderer Danmarks muligheder for at nå til kvartfinalen ved ishockey-VM.

Danmark møder Tyskland fredag klokken 20.15 i Herning. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)

Fredag aften klokken 20.15 sker det. I en fyldt Boxen i Herning løber det danske ishockeylandshold på banen i deres første kamp ved VM, hvor modstanderen er Tyskland.

Dermed starter den største sportsbegivenhed på dansk grund nogensinde. En begivenhed, der ville blive en hel del festligere med dansk succes.

Men det er ikke den nemmeste gruppe, Danmark er havnet i. Fire hold ud af otte går videre fra gruppe B, hvor de største favoritter er Canada og USA, mens Finland sandsynligvis snupper tredjepladsen. Det efterlader fjerdepladsen til enten Tyskland eller Danmark.

Det mener DR Sportens ishockeykommentator, Frederik Lindved, der mener, at Danmark bør kunne nå en kvartfinale ved VM.

- Et realistisk mål for Danmark skal være at komme i kvartfinalen. Det danske hold er virkelig godt, og man har fået samlet en stærk trup. Man har tre NHL-spillere, der er de helt store profiler, men så har man også forskellige spillere fra stærke europæiske ligaer, siger Lindved.

- Kvartfinalen bør kunne lade sig gøre. Når man kigger ned over gruppen, kan man godt se, hvor de kan hente de point, der skal til for at komme i kvartfinalen. Og jeg er sikker på, at det også er det store mål for Danmark.

Frederik Lindved analyserer herunder Danmarks gruppemodstandere og Danmarks chancer i kampene.

TYSKLAND

4. maj, kl. 20.15

Tyskland bliver en vanskelig modstander for Danmark. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)

- En nøglekamp for Danmark. Den kommer til at afgøre, hvordan resten af VM kommer til at forløbe for Danmark. Hvis de får en sejr, så har de også et forspring i tilfælde af, at de skal kæmpe med Tyskland om den sidste kvartfinaleplads i gruppen, hvilket meget vel kan blive en kamp mellem Danmark og Tyskland. Danmark skal kunne vinde den kamp.

- Tyskland er i høj grad bygget op omkring én megastjerne, Leon Draisaitl fra Edmonton Oilers, som er bedre end nogen af de danske spillere. Hvis Danmark kan få lukket ham ned og samtidig få gang i sit eget spil, tror jeg på, at de kan slå Tyskland.

Kampens favorit: Danmark er en lille favorit.

USA

5. maj, kl. 20.15

- Det er et skræmmende amerikansk hold. De kommer med kæmpe stjerner, især på angrebssiden, hvor Patrick Kane, der er kaptajn og spiller i Chicago, er en af de bedste spillere i NHL.

Patrick Kane er den helt store stjerne for USA. (Foto: KAMIL KRZACZYNSKI © Scanpix)

- Når først det virkelig gælder ved et VM, så får Danmark store problemer med USA. Danmark har tidligere overrasket mod USA, men dette hold er virkelig godt, og jeg tror ikke, at der ligger point for Danmark i den kamp.

Kampens favorit: USA

CANADA

7. maj, kl. 20.15

Connor McDavid er måske den bedste spiller i NHL. (Foto: Greg M. Cooper © Scanpix)

- Det bedste hold i gruppen, når man kigger på truppen. De kommer med store NHL-kanoner som Connor McDavid, der måske er verdens bedste ishockeyspiller i øjeblikket. En stor stjerne, der til dagligt spiller i Edmonton, ham kan man godt glæde sig til at se spille.

- De danske backer får svært ved at holde styr på ham, og det er bare én af deres gode spillere. De har mange flere. Jeg tror ikke, at Danmark kan stille noget op mod canadierne. De skal gå ud og spille det bedste, de overhovedet kan og så håbe på, at der opstår en lille mulighed. Men sandsynligheden er meget lille. Canada er ikke bare favoritter mod Danmark, men også til at gå langt ved dette VM.

Kampens favorit: Canada.

FINLAND

9. maj, kl. 20.15

- Det er den kamp ud af de tre store nationer i gruppen, hvor Danmark har bedst mulighed for at overraske. Finland er en fantastisk ishockeynation, og de kommer med store NHL-profiler, men der er ikke så mange af dem i truppen.

- På papiret er det er bedre hold end det danske, men jeg synes ikke, de er så skræmmende. Jeg tror, der er en mulighed her, for at Danmark kan lave lidt ballade og få point mod dem.

Kampens favorit: Finland

NORGE

11. maj, kl. 16.15

Danmark har mødt Norge mange gange. her fra 2016, hvor Danmark vandt 1-0. (© Scanpix)

- Traditionelt er det et land, vi ikke kan lide at spille imod. Der har været nogle hårde dueller og slåskampe, men Norges styrke er ved at stilne lidt af. I mange år har de haft en stamme af dygtige spillere, som efterhånden er blevet ældre, og som ikke er, hvor de var engang.

- Jeg tror helt sikkert, at Danmark slår dem, for Danmark har et markant bedre hold end Norge

Kampens favorit: Danmark er klar favorit

SYDKOREA

12. maj, kl. 16.15

- Det er en kamp, Danmark skal vinde, en kamp Danmark kommer til at vinde. Sydkorea bør ikke kunne spille op med Danmark, alt skal gå fuldstændig galt, hvis de ikke vinder den kamp.

- Sydkorea gjorde det sådan set pænt til OL på hjemmebane, men det er et specielt hold med canadiere, der har fået sydkoreansk pas, og som skal bære det for dem. De kommer ikke til at kunne true Danmark.

Kampens favorit: Danmark er klar favorit

Danmark får forhåbentlig meget at juble over til VM. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

LETLAND

15. maj, kl. 20.15

- Et ret stærkt hold med spillere fra den russisk baserede KHL-liga, og det er et hold, Danmark tidligere har haft problemer med. Kampen kommer sent i turneringen, og forhåbentligt ser det allerede godt ud for Danmark til den tid. Det er en kamp, Danmark skal vinde, også selv om det bliver en svær kamp.

Kampens favorit: Danmark er en lille favorit.

Facebook
Twitter