Første af fire danske finaler: Finland og supertalentet Kaapo Kakko venter

Der skal point på den danske konto, når Danmark torsdag møder Finland ved VM i ishockey.

De danske spillere jubler efter en scoring mod Storbritannien, der blev slået 9-0. (Foto: Joe Klamar © Scanpix)

Et ærgerligt nederlag til Tyskland søndag har sendt Danmark i en svær situation i jagten på en placering blandt gruppens fire bedste hold, der udløser en billet til kvartfinalerne.

Med fire gruppekampe tilbage ved VM i ishockey står Danmark foran fire reelle finaler, og dét tilmed mod tre af gruppens absolutte favoritter i form af Finland, Canada og USA, mens værterne fra Slovakiet er sidste modstander i rækken.

Menuen i første ”finale” hedder Finland. Et hold, Danmark formentlig er tvunget til at slå, men som historisk også ligger glimrende til de danske ishockeyspillere, fortæller assistenttræner Jens Nielsen.

- Danmark har historisk altid haft det godt mod Finland, og vi kan sagtens slå dem. Vi spillede to gode træningskampe mod dem lige inden VM, og der er vel ikke de store ændringer på dét hold og så deres nuværende. Så vi har helt sikkert en chance for at slå dem, siger assistenttræner Jens Nielsen.

De to træningskampe i april måned kastede to smalle danske nederlag af sig på henholdsvis 0-1 og 1-2, og Danmark har derfor en naturlig respekt for finnerne, fortæller Jens Nielsen.

- De er et godt offensivt hold med mange gode spillere. De har også en tæt defensiv, og de er jo et verdensklassehold, selvom de måske ikke stiller med det bedst mulige, siger Jens Nielsen.

Gode minder fra VM sidste år

Resultatmæssig historik kan naturligvis ikke slettes, men spoler vi tiden et år tilbage, husker mange nok tonerne af Kim Larsen gjaldende ud af højttalerne i Jyske Bank Boxen ved de danske scoringer på isen under ishockey-VM på dansk grund.

De danske spillere jubler over sejren på 3-2 ved VM i Danmark sidste år. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Dengang vandt Danmark over netop Finland, da det i gruppespillet blev til en 3-2 sejr over finnerne. To af de spillere, der var med dengang, er Nicholas B. Jensen og Julian Jakobsen. Og de har begge tænkt sig at tage de gode minder fra lige præcis dét opgør med sig til kampen torsdag.

- Det er godt for os at have noget at bygge videre på. De erfaringer, vi gjorde os der, kan vi gøre brug af nu, siger Nicholas B. Jensen, mens Julian Jakobsen siger:

- Dengang var vi også underdogs, og Finland havde et noget bedre hold, end de har i år. Vi spillede i en fantastisk kulisse, gjorde det godt og skal forsøge at gøre det lige så godt denne gang.

- Det fantastiske ved holdsport er jo, at alt kan ske. Overraskelser forekommer ret ofte, og det skal vi forsøge at bevise igen, siger Julian Jakobsen.

Supertalentet Kaapo Kakko

Finland har fået en fin start på VM og indtager efter tre spillede kampe tredjepladsen i gruppen (blev overhalet onsdag af USA, der i deres fjerde kamp slog Storbritannien), efter at holdet først slog Canada og dernæst værterne fra Slovakiet, inden det i et tæt opgør blev til et overtidsnederlag til USA.

En af spillerne, der har strålet for det finske hold, er Kaapo Kakko. Supertalentet på blot 18 år bliver til sommer draftet i top-2 i NHL, og aktuelt VM-debuterer han på A-niveau for det finske landshold. En VM-debut, hvor han indtil nu med fem scoringer i bagagen kan kalde sig finsk VM-topscorer. Og en debut, der også har fået de danske spillere til at spærre øjnene op.

Kaapo Kakko står noteret for fem scoringer i Finlands første tre kampe ved VM i Slovakiet. Her har han netop scoret mod værterne fra Slovakiet. (Foto: David W Cerny © Scanpix)

- Han er et unikt hockey-talent, og mange af de ting, han gør, er ikke noget, man kan lære. Det er noget, man har eller ikke har, siger Julian Jakobsen, mens holdkammerat Nicholas B. Jensen tilføjer:

- Han er en mand, vi skal passe på. Vi skal gøre det svært for ham, ligge tæt på ham, og så skal vi tvinge ham til at skulle gøre noget ekstraordinært for at score og så håbe, at han ikke har det i sig mod os.

Danmark indtager efter de første tre kampe femtepladsen i VM's gruppe A med fem point, mens Finland har syv point. En sejr torsdag vil med andre ord sende Danmark forbi Finland i jagten på en kvartfinaleplads.

Danmark mod Finland har face off klokken 20.15 og kan ses på TV2 Sport eller følges direkte i LIGA på P3.

Facebook
Twitter