Kommentator om dansk stjernes VM-exit: 'Ingen kan erstatte Lars Eller'

Danmarks chancer for at nå kvartfinalerne har lidt et alvorligt knæk, lyder det fra DR Sportens ishockeykommentator.

Lars Eller bliver savnet i den danske trup, lyder det fra holdkammeraterne. (Foto: David W Cerny © Scanpix)

Det var lige det, der ikke måtte ske.

Natten til onsdag forlod den danske landsholdsspiller Lars Eller på grund af en skade Danmarks VM-lejr i Slovakiet efter blot tre kampe.

Lars Eller, der til daglig spiller i NHL-klubben Washington Capitals, nåede at lave to mål og tre assist i sine tre VM-kampe, men mere bliver det ikke til, og det kommer til at ramme Danmarks chance for at nå kvartfinalerne ekstra hårdt, vurderer DR Sportens ishockeykommentator, Frederik Lindved.

Lars Eller rejste tilbage til Washington tidligt onsdag morgen. (Foto: David W Cerny © Scanpix)

- Lars Eller er uden tvivl den vigtigste spiller i alle facetter af det danske spil. Hans betydning for det danske landshold kan nærmest ikke beskrives, og der er ingen, der kan erstatte ham. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre.

- Man må sige, at Danmarks muligheder for at nå en kvartfinale har lidt et alvorligt knæk. Danmark skal gerne ud at hente to sejre i de resterende fire kampe mod et felt af virkelig stærke ishockeynationer, men uden Lars Eller bliver det godt nok svært. Forhåbentlig er der andre, som kan steppe up, men ingen kan gå direkte ind og erstatte en spiller som Eller, siger DR Sportens ishockeykommentator, Frederik Lindved.

Småskadet op til VM

Det stod klart allerede inden VM-slutrundens begyndelse, at Lars Eller kom ind i lejren med lidt småskavanker.

Derfor har landsholdets general manager, Kim Pedersen, løbende været i dialog med Lars Eller, Washington Capitals og folkene, der repræsenterer Eller.

Julian Jakobsen kommer til at savne Lars Eller i den danske VM-lejr. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- Aftalen var, at vi skulle evaluere på det efter hver kamp. Lars meldte ud, at han gerne ville hjælpe landsholdet, og derfor kom han, men vi har også vidst, at det muligvis ville være slut på et tidspunkt.

- Lars har været realistisk omkring det, men er selvfølgelig skuffet over ikke at kunne spille resten af kampene. Vi har været tilfredse med hans præstationer i de første kampe, så det er selvfølgelig skuffende, at han ikke kan fuldføre VM.

Har du haft betænkeligheder ved at tage en spiller ind, som I godt ved ikke er 100 procent klar?

- Nej, det er en samtale, jeg har haft med Heinz Ehlers og trænerstaben, og så har vi taget den chance, fordi vi troede på, at Lars kunne løfte holdet. Det vil vi nok også gøre i fremtiden, men vi gambler ikke med spillernes helbred, siger Kim Pedersen.

Kommer til at blive savnet

For holdkammeraterne på isen kommer Lars Ellers fravær også til at kunne mærkes, fortæller Julian Jakobsen, der styrer den danske fjerdekæde.

Lars Ellers evner i powerplay kommer især til at blive savnet.

- Lars er vores bedste spiller, og han efterlader et kæmpe tomrum i store dele af spillet, især i powerplay og fem mod fem. Han er et muskelbundt, der har hele pakken, og det kan vi desværre ikke bare erstattet, men vi andre må jo rykke sammen i bussen og så forsøge at fylde nogle af hullerne, siger Julian Jakobsen.

Det danske ishockeylandshold spiller næste kamp ved VM på torsdag, hvor Finland er modstanderen. Du kan følge opgøret i LIGA på P3 fra klokken 20.15.

Facebook
Twitter