Landsholdet fuld af optimisme trods nederlag: 'Vi har det hele i egne hænder'

Danmark skal tilbage på sporet efter to store nederlag i træk. Det kræver storspil i aftenens kamp mod Finland.

Landsholdets anfører, Peter Regin, står med en fin fornemmelse trods to store nederlag i træk. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Troen på egne evner er stadig i top, og landsholdet har langt fra ladet sig slå ud af de seneste dages store nederlag til henholdsvis USA og Canada.

Især mandagens 1-7-nederlag til Canada var ellers af en størrelse, der kunne ryste et ishockeymandskab, men sådan er det ikke gået i den danske trup, fortæller landsholdsanfører Peter Regin.

- Vi vidste godt, at det ville være så godt som umuligt, og det har heller ikke været vores målsætning, at vi skulle kunne måle os med dem, siger han.

Backen Stefan Lassen supplerer:

- Vi har nogle ting, vi skal lære, men vi må også være realistiske og sige, at vi møder et helt fantastisk Canada-hold og måske den bedste spiller i verden, siger han.

Sejren over Tyskland giver ro

Derfor står de også begge med en fin fornemmelse før de sidste fire kampe.

- Det er selvfølgelig primært på grund af sejren over Tyskland, siger Peter Regin.

- Vi har det hele i egne hænder.

I aften gælder det så Finland, der er det sidste af de store hold i puljen, som Danmark mangler at møde.

Det bliver endnu en svær kamp, men Finland er trods en række NHL-stjerner ikke på samme niveau som Canada og USA, mener Stefan Lassen.

- Vi skal spille vores allerbedste hockey, hvis vi skal have point. Men mulighederne er der bestemt, og de er lidt lettere at lege med, siger han.

Håneretten er på spil

Opgøret bliver en kamp mellem flere spillere, der er holdkammerater på deres klubhold, da en række af de danske spillere til dagligt spiller i Finland.

Det sætter derfor lidt ekstra på spil, fortæller Stefan Lassen.

- Der er i hvert fald nogen af mine venner, der får SMS’er og billeder, hvis vi vinder. Det er helt sikkert, siger han.

Lidt mere alvorligt tager landsholdsbacken Oliver Lauridsen det.

- Der er lidt ære på spil, men når det er sagt, og spøg er sat til side, så spiller vi for holdet og løven på brystet, siger han.

Mulighederne for at sikre sig håneretten er blevet endnu større, efter de to NHL-spillere Mikkel Bødker og Jannik Hansen i dag officielt blev klar til VM.

- Det er klart, at det er et "boost" for os at få to NHL-spillere ind i truppen, og det er to spillere, som et hvilket som helst hockeyhold ville være glade for at få ind i truppen, siger Oliver Lauridsen.

Kampen mod Finland skydes i gang klokken 20.15. Den kan ses på TV 2 Sport eller høres i LIGA på P3.

Facebook
Twitter