Lars Eller forlader den danske VM-lejr

Skadesproblemer tvinger Lars Eller til at forlade VM i Slovakiet. Patrick Russell indkaldes som erstatning.

Lars Eller forlod onsdag morgen den danske VM-lejr. (Foto: David W Cerny © Scanpix)

NHL-stjernen Lars Eller er rejst hjem fra ishockeylandsholdets VM-lejr. Det oplyser Danmarks Ishockey Union.

Lars Eller sagde ja til at stille op, selv om han døjede med en skade. Men efter tre kamp i Kosice, må han altså opgive at fortsætte.

- Lars gav et betinget tilsagn, da han sagde ja. Han sagde også, inden han kom, at han ikke var 100 procent klar, siger landsholdets general manager Kim Pedersen.

- Det var så Heinz Ehlers' (landstræner, red.) vurdering, at en Lars Eller alligevel ville være en forstærkning for os. Det synes jeg også, han har vist.

- Han er blevet vurderet efter hver kamp, og efter i går (tirsdag, red.) blev det ret hurtigt besluttet, at det var slut, og så bookede vi ham hjem, forklarer han.

Lars Eller nåede at lave to mål og tre assist i sine tre VM-kampe.

Russell indkaldt

Forwarden Patrick Russell er på vej fra Nordamerika og lander efter planen i Kosice torsdag. Det forventes, at han kan være med i kampen mod Finland torsdag aften.

Det oplyser Dansk Ishockey Union.

26-årige Patrick Russell er på kontrakt i NHL-klubben Edmonton Oilers, men har primært optrådt for udviklingsholdet Bakersfield Condors.

Patrick Russell er indkaldt i stedet for Lars Eller. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Her har han i de seneste uger været optaget af slutspillet i AHL, men efter et nederlag på 2-4 i kvartfinaleserien mod San Diego Gulls er sæsonen slut for Russell og hans californiske klub.

Han har siden været igennem et lægetjek og har fået grønt lys til at flyve til Europa for at spille for Danmark.

Patrick Russell VM-debuterede i 2017 og var også med på hjemmebane i Herning sidste år.

Tilgangen af den fysisk stærke og aggressive forward kommer, netop som Danmark står foran fire kampe mod gruppens formodet hårdeste modstandere.

Efter mødet med Finland torsdag venter USA, Canada og de slovakiske værter. Danmark skal formentlig som minimum samle fem-seks point i de kampe for at være med i spillet om avancement til kvartfinalen.

/ritzau/

Facebook
Twitter