NHL-Frans vil ikke være Messi: ’Det skal være en holdindsats’

Frans Nielsen er tilbage med landsholdet frem mod VM på hjemmebane, men han føler ikke et ekstra pres.

Frans Nielsen er stødt til landsholdstruppen frem mod VM på hjemmebane. (Foto: Bob DeChiara © Scanpix)

Der er mindre end 10 dage til starten på VM i ishockey på hjemmebane, og derfor er det meget passende, at NHL-profilen Frans Nielsen tirsdag stødte til landsholdstruppen.

Indtil videre er han den eneste nuværende NHL-spiller, som er en del af truppen, og derfor kunne man også formode, at der hviler et pres på Detroit Red Wings-spilleren.

- Jeg føler personligt ikke, at der er et ekstra pres på mine skuldre. Jeg skal ikke komme hjem og forsøge at være en person, jeg ikke er. Jeg skal forsøge at spille det spil, som har givet mig succes i NHL. Jeg skal ikke hjem og være en eller anden Messi, som skal gøre alt. Det skal gøres som et hold, siger Frans Nielsen.

Detroit Red Wings havde langt fra en optimal sæson, hvor de missede slutspillet. Frans Nielsen selv overtog rekorden for flest scorede mål på straffeslag nogensinde, men for ham handler det om at løfte trofæet i sidste ende.

- Det er drengedrømmen at få lov til at vinde Stanley Cup en dag, så det er selvfølgelig trist ikke at være derovre, men omvendt så er VM på hjemmebane også noget helt unikt, forklarer Frans Nielsen.

De første sommerfugle

Danmark spiller den første kamp ved VM den 4. maj i Boxen i Herning mod Tyskland, der senest vandt OL-sølv. Indtil da har Danmark to testkampe mod selvsamme Tyskland og USA.

- Det er sjovt at se dem alle sammen igen. Det er lidt, som det plejer at være. Der er altid sjov og ballade i omklædningsrummet, forklarer Frans Nielsen.

- Der er vel lidt af den følelse, som når man tog afsted til sit første VM. De første sommerfugle er allerede ved at komme, så lidt specielt er det da helt sikkert, siger han.

Frans Nielsen er oprindeligt fra Herning, og derfor er det et ekstra plus i bogen fra hans side, at alle de danske kampe ved VM skal spilles i Boxen i Herning. En oplevelse, som han tit har forestillet sig.

- Jeg har godt hørt, at lyden har været lidt høj, når der er har været andre arrangementer herinde såsom håndbold, så det bliver selvfølgelig fantastisk. Jeg har før været ude i Boxen, mens jeg har været hjemme om sommeren, og man har selvfølgelig gjort sig tanker om, hvordan det vil være at spille ishockey der, siger Frans Nielsen.

Men han ønsker dog ikke at gå i detaljer med, hvilke forventninger man kan have til de danske ishockeydrenge. Den endelig trup er stadig ikke fastlagt, da der stadig kan støde flere danske NHL-profiler til, når de ryger ud af slutspillet.

- Det er svært at sige, hvor langt holdet kan nå, fordi vi venter stadig og ser, hvordan det går ovre i Nordamerika. Om vi kan få nogle af de andre NHL-drenge med. Forhåbentlig kan det bære os fremad med hjemmepublikum.

Frans Nielsen har spillet i NHL siden 2007, hvor han fik debut for sit daværende hold New York Islanders.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter