OVERBLIK Danmarks vej til VM-kvartfinalen er simpel

Danmark har mulighed for at komme i kvartfinalen ved VM i ishockey for tredje gang i historien.

Frans Nielsen og resten af ishockeylandsholdet kan tirsdag aften spille sig i VM-kvartfinalen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

For syvende gang inden for meget kort tid er Boxen i Herning fuldstændig proppet med de røde og hvide farver. De danske ishockey-drenge er atter på isen, og det er i en af de vigtigste kampe i dansk ishockeyhistorie.

Tirsdag aften har det danske landshold nemlig mulighed for at spille sig i VM-kvartfinalen for kun tredje gang i historien, når de møder Letland.

Men hvordan lykkes det lige for Frans Nielsen & co.? Planen er meget simpel – slå Letland.

Indtil mandag aften var fornemmelsen ellers, at Danmark kunne nøjes med uafgjort i ordinær spilletid mod letterne, men så leverede det baltiske land en lille sensation mod Canada, hvor de formåede at få et enkelt point med.

Det betyder, at danskerne kun er et enkelt point foran Letland. Så vinderen tager det hele.

Andre scenarier

Det har indtil videre været en mærkelig VM-turnering, hvor nationer som Canada og Finland har haft nogle udfald, der har givet mærkværdige resultater som Danmarks 3-2-sejr over finnerne.

Det betyder, at skulle de rød-hvide slå Letland tirsdag og gå videre til kvartfinalen, så bliver det ikke nødvendigvis på det yderste mandat, og dermed kan der vente en nemmere modstander i kvartfinalen.

For Canada og Finlands kampe spiller også ind. Finland møder puljens tophold USA, mens Canada skal op imod Tyskland.

(Sejr i ordinær spilletid giver tre point, sejr i forlænget spilletid/straffeslag giver to point, mens nederlag i forlænget spilletid/straffeslag giver et enkelt point)

Kampen mod Letland spilles klokken 20.15 og kan lyttes til i LIGA på P3 eller ses på TV 2.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter