Stolthed efter VM-farvel: Det største i vores karrierer

Det danske ishockeylandshold er ude af VM, men ser tilbage på slutrunden med stolthed og glæde.

Danmarks ishockeylandshold er ude af VM. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Eventyret fik ikke sin lykkelige slutning. Efter et nederlag på 1-0 til Letland i aftes missede Danmarks ishockeylandshold kvartfinalen og er dermed ude af VM.

En stor skuffelse for holdet, der havde håbet på mere på VM-hjemmebanen.

Men alligevel ser spillerne på Danmarks VM-kampagne som en af de største oplevelser i deres karrierer.

- Den måde, vi ryger ud på, er skuffende. Men vi har formået at vise, at vi er en god hockeynation, og man kan håbe på, at vi har fået nogle nye fans, og at det kan give lidt til dansk hockey i fremtiden, siger Frans Nielsen.

Detroit Red Wings-spilleren har undervejs peget på storheden i at spille et VM på hjemmebane, og det er da også en slutrunde, han vil huske for evigt.

- Dette VM har været et af de største øjeblikke i vores karrierer. Det har været fantastisk, og alt det, vi har håbet på. Det har været helt vanvittigt. Det har været en drøm, der er gået i opfyldelse, og vi har nydt hver eneste dag, siger Frans Nielsen.

Stolthed og glæde

De danske højdepunkter var sejre over Tyskland og Finland, som dog ikke var nok til at sikre sig den fjerdeplads, der gav adgang til kvartfinalerne, som Danmark to gange tidligere har nået, i 2010 og 2016.

Det har kaptajn Peter Regin blandt andre været med til, og selv om det ikke blev til en kvartfinaleplads på hjemmebane, er Regin alligevel stolt over Danmarks præstationer.

- Jeg tror, at vi vil se tilbage på dette VM med stolthed og med glæde, siger han og fortsætter:

- Vi er ikke et hold, der kan gå efter guld, selvfølgelig vil vi gerne det, men dér er vi bare ikke. Hele rejsen har været fantastisk, og nogle gange er det rejsen og ikke målet, man skal nyde, siger Peter Regin.

- Overordnet set kan vi ikke være skuffede over dette VM, men vi havde da håbet på mere. Det ændrer ikke på, at når vi ser tilbage på denne turnering har det været en fantastisk oplevelse både for spillere og fans, siger Regin.

- Som spiller lever man i en boble, selv om turneringen har varet i tre uger, føles det som tre dage. Det går bare så hurtigt. Vi har nydt hver eneste sekund og hver eneste kamp. Og forhåbentlig har alle, både gamle og nye fans, nydt det lige så meget, som vi har.

Peter Regin har spillet i en del VM-slutrunder og han peger på, at det danske arrangement har været på et højt niveau.

- Man kan kun håbe på endnu et VM på dansk jord. Det har været gjort et fantastisk arbejde, og det har været mindst ligeså godt, som alle andre steder vi har spillet VM. Der er mange, der fortjener et klap på skulderen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter