Washington-træner lovpriser Eller: 'Danmark skal være meget stolte af ham'

Barry Trotz, træneren for Washington Capitals, er godt tilfreds med, at klubben for godt to år siden sikrede sig Lars Eller til holdet.

(Foto: BRUCE BENNETT © Scanpix)

Ishockey-spilleren Lars Eller skrev sig i nat ind i historiebøgerne, da han blev den første dansker til at vinde mesterskabet i verdens bedste ishockey-liga NHL.

Eller var endda manden med den afgørende scoring i Washington Capitals 4-3-sejr over Vegas Golden Knights, hvilket altså sikrede Washington triumfen med 4-1 i kampe.

Efter nattens kamp var Washington Capitals-træner Barry Botz da også fyldt med roser til sin danske forward.

- Han kommer til at spille fast i NHL de næste 10-12 år. Folk i Danmark skal være stolte af ham, for han viser vejen for mange danske spillere, siger Barry Trotz.

Hentet som nødløsning

I sommeren 2016 blev Lars Eller pludselig handlet fra sin daværende klub, Montreal Canadiens, til Washington Capitals, der havde brug for en stabil centerforward. Og Barry Trotz, var hurtig til at byde Lars Eller velkommen i klubben.

- Da vi fik ham fra Montreal, ringede jeg til ham, lige så snart jeg havde fået hans nummer. Og det var et par minutter efter, at han havde fået at vide, at han var blevet handlet videre til os.

- Jeg fortalte ham bare, at vi havde et rigtigt godt hold, at han skulle spille center i tredjekæden, og den rolle accepterede han, siger Barry Trotz til DR Sporten.

En vigtig del af holdet

Pladsen i tredjekæden har dog langt fra været permanent for Lars Eller, der flittigt er blevet benyttet i de to første kæder.

- Når folk er blevet syge eller skadede, er Lars gået ind i en af de to første kæder. Jeg mener, han er vokset, jeg ved, at han er en god spiller, han kan spille alle roller. Han er stabil, han har en god teknik, han er en af favoritterne i omklædningsrummet, og så er han intens, siger Barry Trotz.

Sammen med svenske Nicklas Backstrom og russiske Evgeny Kuznetsov, har Lars Eller udgjort stammen af holdets centerforwards.

- Jeg synes vores styrke som hold har meget at gøre med, at vi har karakter-spillere, vi er stærke på centerpositionerne, siger Barry Trotz, der lover 29-årige Lars Eller en lang karriere i NHL.

Stanley Cup-trofæet er det første i Washington Capitals' historie, siden holdet trådte ind i NHL for 44 år siden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk