Jens Jørgen Brinch er død

Den i fodbodkredse så kendte journalist er gået bort efter over syv års kamp mod kræften.

Jens Jørgen Brinch foran tv med en fodboldkamp. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Journalisten og fodboldkommentatoren Jens Jørgen Brinch tabte natten til lørdag en lang kamp mod kræftsygdommen. Han blev 57 år.

Jens Jørgen Brinch er kendt af alle, der elsker fodbold. Han har med sprød stemme og nøjagtige, knivskarpe analyser talt os igennem et hav af fodboldkampe på både radio og i tv.

Jyden fik en kendt stemme, da han begyndte på DR's Radiosporten, siden rykkede han over på tv-sporten. I alt var arbejdede han for Danmarks Radio i 19 år fra 1980 til 1999, og et af hans personlige højdepunkter var, da han på radioen kommenterede den danske EM-trumf i 1992 sammen med Carsten Werge og Birger Peitersen.

Den seneste årrække har han arbejdet for TV3, hvor han fandt et frirum fra både sygdom og behandling, når han satte sig tilrette ved kommentatorbordet og speakede fodbold - lige velforberedt og fagligt utrolig kompetent hver eneste gang, sådan som han altid var.

DR Sportens fodboldkommetator Andreas Kraul beskriver ham, som en rigtig god kollega.

- Det, der er så fantastisk ved ham, er, at han altid har været så utrolig hjælpsom, venlig og imødekommende over for alle - høj som lav. Han var et stort menneske og havde meget rummelighed i sig, siger Andreas Kraul, som for mange år siden nød godt af Jens Jørgen Brinchs overskud.

- I sommeren 1994 - efter studentereksamen - tog jeg til London med en lille sportsjournalistdrøm i maven. Jeg skrev et brev til Jens Jørgen Brinch og spurgte, om jeg måtte følge ham under en Tipskamp på White Hart Lane. Han sagde ja og plantede den dag frøet til hele min senere karriere, fortæller Andreas Kraul.

Jens Jørgen Brinch har kæmpet mod og med sygdommen, siden han den 4. februar 2006 fik af vide af lægen, at han havde kræft. Og han har virkelig givet sygdommen kamp til stregen. Og således nåede han heldigvis at opleve sin favoritklub Chelsea FC's Champions League-triumf sidste år.

Mennesket er borte, men stemmen eksisterer heldigvis i mediearkiverne. Andreas Kraul behøver dog ikke at slå op for at genkalde sig Jens Jørgen Brinchs stemme.

- Jeg kan høre ham sidde nede i Split sammen med Peter Piil i 1997 til en VM-kvalifikationskamp mod Kroatien og sige, "bolden sejler ind over Ladic, hurra for Brian Laudrup".

Jens Jørgen Brinch efterlader sig kone og datter.

Facebook
Twitter