Joachim B.: Man skal altid kæmpe

Joachim B. Olsen var tilfreds med, at han stillede op ved OL, selv om formen var så dårlig, at han ikke var i nærheden af kuglestødsfinalen.

Joachim B. Olsen holdt hovedet højt, selv om han fredag ikke var i nærheden af at forsvare den bronzemedalje i kuglestød, som han vandt for fire år siden ved OL i Athen.

- Jeg har haft en meget vanskelig sæson med mange skader. Men så længe, der var håb og fremgang under træning, ville jeg hellere tage herned og så løbe den risiko, at det ville gå galt. Alternativet var at blive hjemme på sofaen og se det hele i tv. Men jeg giver ikke op. Man skal altid kæmpe, og det har jeg gjort. Ingen skal have ondt af mig, siger Joachim B. Olsen.

Joachim B. Olsen fik sin optakt til OL spoleret af flere skader, og det var ifølge ham forklaringen på, at han ikke fik kuglen længere ud end 19,74 meter.

- Det her var blot min anden konkurrence i hele sæsonen. Jeg mangler 3000 kuglestød i år, og det betyder, at timingen ikke sidder der, når jeg kommer op i konkurrence-fart, siger den danske fanebærer.

Han mener selv, at han har 'en lys fremtid' og har ikke planer om at lægge kuglerne på hylden. Kun skader kan spænde ben for karrieren.

- Når min krop er skadesfri, er den rigtig god. Men jeg kan ikke holde til flere skader. Det går ikke, at jeg mister hele sæsoner, for jeg er 31 år. Kommer der flere af denne type, så er det slut, siger Joachim B. Olsen.

- Det har været en hård tid, men jeg elsker stadig atletik. Nu skal jeg hjem og komme ovenpå. Op til OL har det været en kamp mod tiden, og der var ikke tid nok.

Slutter midt i feltetJoachim B. Olsen fik kuglen ud på 19.74 meter og nåede dermed ikke med blandt de 12 kuglestødere, der er i finalen. Han slutter på en 22.-plads ud af de 44 deltagere.

Det havde krævet et stød på mindst 20.02 meter at kvalificere sig til finalen. Her ser de amerikanske profiler Adam Nelson og Reese Hoffa ud til at få problemer med Tomasz Majewski fra Polen, der nåede ud på 21.04 meter i kvalifikationen. Nelson kom næstlængst med sine 20.55 meter.

Kvalifikation, gruppe A:

1. Tomasz Majewski, Polen, 21,04 meter,  2. Christian Cantwell, USA, 20,48,  3. Dylan Armstrong, Canada, 20,43,  4. Reese Hoffa, USA, 20,41,  5. Pavel Sof'in, Rusland, 20,29,  22. Joachim B. Olsen, Danmark, 19,74.

 

Facebook
Twitter