Johnny Bredahl fuppede sig fra dopingdom

Johnny Bredahl blev i sin karriere taget én gang for doping. Men nu afslører en ny bog, at kun et opfindsomt fupnummer hindrede den tidligere verdensmester i at få endnu en dom.

Johnny Bredahl var særdeles opfindsom, da han fik pareret en truende dopingdom. (Foto: DR Sporten © DR Sporten)

Johnny Bredahl blev i sin karriere taget én gang for doping. Men nu afslører en ny bog, at kun et opfindsomt fupnummer hindrede den tidligere verdensmester i at få endnu en dom.

I november 1996 blev Johnny Bredahl taget for brug af hash efter en kamp i Østrig. Bokseren lovede bod og bedring, men få måneder senere var den gal igen, afslører den nye biografi 'Kampen'.

Op til EM-kampen den 14. marts 1997 mod skotten Drew Docherty udspandt sig følgende samtale mellem Bredahl og Kjeld Krogh, fortæller hans daværende træner til DR Sporten:

- I spøg siger jeg en uge før, Johnny, nu har du vel ikke taget noget hash? Så bliver han helt skæv i hovedet, og jeg kigger på ham og siger: Du har ikke taget noget hash igen, vel? Johnny siger: Nej, jeg har ikke taget noget hash, jeg har taget speed.

Kjeld Krogh finder ud af, at speed kan spores i kroppen et halvt år efter indtagelse og efter en samtale med promotor Mogens Palle, bliver de enige om at opfinde en undskyldning for at få kampen udsat.

- Jeg ringer til Mogens Palle og siger, den er gal igen. Så måtte vi have en undskyldning for, at han ikke kunne bokse, beretter Kjeld Krogh.

- Så fik jeg Jesper D. Jensen til at give ham et dybt stød, mens der var journalister til stede. Jeg røg ind og gned ham lidt på maven, og så blev det sagt, at han havde brækket et ribben. Det lykkedes. Journalisterne hoppede på den, og kampen blev udsat.

Stort hashmisbrug

i 'Kampen', der udkommer mandag den 12. november, fortæller eks-bokseren også, at han sideløbende med karrieren kæmpede med et stort hashmisbrug.

Johnny Bredal beskriver, hvordan han havde røget hash, siden han var 14-15 år, og at forbruget blev reguleret, så ingen udenforstående opdagede misbruget.

- Når jeg boksede titelkampe, stoppede jeg to måneder før. Var der ikke en titelkamp på programmet, behøvede jeg ikke stoppe før tre uger inden stævnet, siger han til Ekstra Bladet.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326ea3fa11f9d1b2c78a1b2http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326ea3fa11f9d1b2c78a1b5

FacebookTwitter