Jonas Kældsø - windsurfer

23-årige Jonas Kældsø har haft en noget usædvanlig kurs mod OL i Beijing. Først for tre år siden startede han for alvor på windsurfing.

Jonas Kældsø Poulsen forventer ikke at kunne komme på podiet i Kina. Den langsigtede plan går mod OL i 2012. (Foto: Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark © Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark)

23-årige Jonas Kældsø har haft en noget usædvanlig kurs mod OL i Beijing. Hans karriere begyndt i 405- og optimistjollen, men som 16-årig gik han på land og brugte de næste tre år som træner.

Først tre år senere vendte han tilbage til vandet og nu som windsurfer.

- Der var forskellige grunde til, at jeg valgte windsurfing. Men en af dem var, at jeg altid havde surfet, og det er sjovere for mig, end at sidde i kollen, fordi der er mere fart på og gang i den, siger den unge fynbo.

I 2005 satte han sig ned og skrev den plan, han nu kører sin karriere efter. Det første mål hed kvalifikation til OL 2008 og det næste kvalifikation og podieplads i London i 2012. Første del af missionen er altså lykkedes, men han vil ikke sætte tal på, hvad han konkret håber at få ud af Legene i Kina.

- Målet er at præstere bedst muligt, og hvis jeg kommer hjem med et nogenlunde resultat, har jeg en god smag i munden. Det skal ikke være så præstationsorienteret, for 2008 er kun et delmål på vej mod medaljen i 2012, siger han til SejlerBladet.

FacebookTwitter