Justin Gatlin taget for doping

Justin Gatlin, der er verdensmester og olympisk mester i 100 meter løb, er taget for doping. Det oplyser amerikaneren selv.

Justin Gatlin er taget for doping. (Foto: Francois-Xavier Marit © Scanpix)

Justin Gatlin, der er verdensmester og olympisk mester i 100 meter løb, er taget for doping. Det oplyser amerikaneren selv.

- USA's antidopingagentur har informeret mig om, at jeg efter et stafetløb i Kansas City 22. april blev testet positiv for testosteron eller et lignende stof, siger Gatlin i en pressemeddelelse.

- Jeg kan ikke redegøre for disse resultater, fordi jeg aldrig bevidst har brugt nogen form for ulovlige medikamenter eller autoriseret nogen til at give mig dem, siger 24-årige Gatlin.

Blot en måned før stævnet i Kansas City tangerede Justin Gatlin Asafa Powells verdensrekord på 9,77 sekunder.

Har dom fra 2001

Justin Gatlin testede i 2001 positiv for brug af amfetamin ved de amerikanske juniormesterskaber, og han risikerer en udelukkelse fra atletikken på livstid.

Ifølge Justin Gatlin var årsagen dengang en 10-år lang behandling for at være DAMP-barn. Det behandles med amfetamin, hvis der også er tale om problemer med hyperaktivitet.

Justin Gatlin fik sin toårige karantæne forkortet af det internationale atletikforbund (IAAF), men med beskeden om, at en ny dopingdom ville føre til livsvarig karantæne.

 

  

Facebook
Twitter