Kamilla Rytter Juhl: Vi håbede, vi var mere værdsat

Fem af Danmarks bedste badmintonspilleres fremtid er nu uvis, efter deres forbund har valgt at stoppe samarbejdet.

Kamilla Rytter Juhl er en af de udelukkede spillere. (© Scanpix)

Efter flere forhandlingsrunder var det alt andet end en opløftende pressemeddelelse, der poppede op i mail-indbakken hos de fem badmintonspillere Kamilla Rytter Juhl, Christinna Pedersen, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen.

Deri blev der nemlig oplyst, at Badminton Danmark afbrød samarbejdet med dem på grund af uoverensstemmelse mellem forbundets og spillernes individuelle sponsoraftaler.

- Vi håbede selvfølgelig, at vi havde gjort et større indtryk på badmintonforbundet, og at de værdsatte os højere som spillere, så vi er en blanding af sure, kede af det og rystede, forklarer Kamilla Rytter Juhl, der henviser til de mange medaljer, som spillerne har hevet til Danmark gennem tiden.

Skal finde nye træningsbaner

De fem spillere var oprindeligt udtaget til at spille Sudirman Cup om en lille måned, som er VM for blandede hold, men med det afsluttede samarbejde har de på nuværende tidspunkt ikke adgang at være en del af det danske landshold, ligesom de ikke er en del af landsholdstræningen længere.

- Lige nu må vi klare os selv og holde motoren kørende på den måde. Vi skal tænke kreativt, og hvordan vi gør med træningen. Vi plejer mandag morgen at køre til Brøndby (Idrættens Hus red.), og det har vi gjort de sidste ti år, så nu skal vi finde ud af, hvor vi mødes og træner. Jeg er nu sikker på, vi nok skal løse det, for vi vil spille badminton, fordi vi elsker stadig sporten, understreger Kamilla Rytter Juhl.

Med samarbejdsstoppet står de fem badmintonspillere uden for landsholdstræningen, ligesom de ikke længere får støtte af Badminton Danmark. Forbundet har også opsagt deres individuelle aftaler med spillerne, der som sagt også er blevet frataget deres plads ved Sudirman Cup i maj.