Kinesisk basketballstjerne stopper karrieren

Kinas største atlet, Yao Ming, indstiller sin karriere efter flere skader.

Basketball-stjernen Yao Ming med den olympiske ild - overvåget af Formand Mao. (© Scanpix)

Yao Ming udløste en gigantisk NBA-interesse i hjemlandet Kina, efter at han i 2002 blev draftet til Houston Rockets. Men kineserne kommer ikke til at se deres yndlingsspiller mere i NBA-ligaen. Verdensstjernen Yao Ming meddeler fredag, at han stopper sin karriere, der har været hårdt plaget af skader i de seneste sæsoner.

I sidste sæson nåede Ming kun fem kampe for Houston, før han blev ankelskadet i et nederlag til Washington Wizards. Sæsonen forinden spillede han slet ingen kampe, da den 2,30 meter høje kineser brækkede en knogle i venstre fod.

Hverken Yao Ming, klubben eller NBA har kommenteret historien, som bringes af Houston Chronicle.

Den 30-årige kineser var en af de helt store profiler i NBA, hvor han som den første asiat fik et gennembrud. I hjemlandet Kina har han prydet flere storbyer med nogle gigantiske portrætter i bybilledet, og ved OL i Athen fik han lov til at bære det kinesiske flag ind ved åbningsceremonien.

Trods Yao Mings store popularitet indfriede han aldrig helt sit store talent. Hans tunge krop belastede hans fødder i så stor en grad, at hans år i NBA blev chikaneret af alt for mange skader. Men når han var spilleklar var han blandt spillet ypperste udøvere, og trods sin enorme statur mestrede han mange af spillets facetter.

Facebook
Twitter