København er den sjettebedste sportsby i verden

Hovedstaden er nummer seks i verden, når det kommer til at sikre sig store sportsbegivenheder.

VM i halvmaraton er en af de store sportsbegivenheder, der er afholdt i København i år. Eliteløbet blev kombineret med et løb for motionister. (Foto: Kasper Palsnov © Scanpix)

Det internationale agentur Sportcal rangerer hvert år alverdens byer på listen ’Global Sports City’ – en liste der rangerer byer på baggrund af deres evne til at tiltrække store sportsevents.

På listen for 2014 er København rykket en plads frem i forhold til sidste år, således at hovedstaden nu er nummer seks i verden.

Listen toppes af London, mens Moskva og Tokyo følger på de næste pladser. Rio de Janeiro ligger nummer fire, mens Paris ligger nummer fem. Der er ingen andre skandinaviske byer med i top ti.

"Den danske model"

Sportcal opererer med en løbende 12-års periode. Man kigger seks år tilbage i tiden og seks år frem. I denne periode har der fundet eller vil der finde ni større internationale sportsbegivenheder sted i københavnsområdet.

Direktør i Sport Event Danmark peger på samarbejdet mellem sin egen organisation, København og det respektive sportsforbund i det, som han kalder den danske model: 

- København og Danmark er ikke blot i superligaen af sporteventnationer og sportsbyer, men rykker også op på Sportcals internationale liste i forhold til sidste år. Med Københavns placering som nr. 6 for sportsbyer og Danmarks placering som 15 som sporteventnation kan vi kun sige, at den danske eventmodel sejrer, siger han i en pressemeddelelse.

Store planer

København har alene i år formået at tiltrække store, internationale begivenheder som EM i håndbold, VM i halvmarathon og VM i badminton.

I 2015 er København vært for VM i bueskydning foran Christiansborg, og i de kommende år VM i Ishockey i 2018, VM i herrehåndbold i 2019 og ikke mindst EM i fodbold i 2020, hvor København sammen med 12 andre europæiske byer bliver værtsby for slutrunden i anledningen af UEFA’s 60 års jubilæum.

På listens 38.-plads ligger Herning, blandt andet foran byer som Los Angeles, Milano og Melbourne.

Facebook
Twitter