KOMMENTAR Argentina er Copa Americas bedste hold

DR Sportens Marco de los Reyes rangerer de 12 hold og kommer med bud på de store profiler.

Lionel Messi og Carlos Tevez ses her ved VM i 2010. Men ved VM i 2014 var sidstnævnte ikke med, fordi daværende landstræner Alejandro Sabella ikke ønskede at udtage ham. Ved Copa America er de begge to med igen.

gentDet sydamerikanske mesterskab i fodbold, bedre kendt som Copa America, begynder i dag (i nat dansk tid), og i åbningskampen mødes Ecuador og værtsnationen Chile.

I alt er 12 hold med fordelt på tre grupper, hvorfra otte hold går videre til kvartfinalerne. Finalen spilles den 4. juli i Santiago.

Herunder har jeg rangeret alle 12 hold, og desuden har jeg ved hvert hold peget på de fire spillere, jeg tror, der har de største chancer for at blive store profiler på deres hold under turneringen.

1. ArgentinaAnført af Lionel Messi, som p.t. er bedre end nogensinde før, er argentinerne mine klare favoritter til at vinde. Grundstammen er finalisterne fra VM i fjor, og så er Carlos Tevez kommet med igen. Desuden er såvel Lionel Messi som alle på og omkring holdet sultne efter en titel. Ikke siden Copa America i 1993 har Argentina nemlig vundet en slutrunde - hvis man ser bort fra triumferne i 2004 og 2008 ved OL, hvor der er tale om en U/23-turnering.

Bud på store profiler: Lionel Messi, Carlos Tevez, Angel di Maria og Sergio Aguëro

2. BrasilienPå ny er brasilianerne i gang med en opbygningsfase, og det er gået glimrende siden det skrækkelige VM på hjemmebane i fjor. Pragmatiske Carlos Dunga er landstræner for anden gang, og i Neymar har han Sydamerikas p.t. næstbedste spiller, og han kan alene bringe brasilianerne meget langt. Især topkampen i gruppe C mod Colombia bliver meget interessant. De øvrige hold i gruppen er Peru og Venezuela.

Bud på store profiler: Neymar, Thiago Silva, David Luiz og Roberto Firmino

3. ChileVærtsnationen har et af sine bedste hold nogensinde. Måske dét bedste på linje med det hold, der blev nummer tre ved VM på hjemmebane i 1962. Det er også det samme hold, som i fjor var tæt på at slå Brasilien ud af VM, men tabte 1/8-finalen efter straffesparkskonkurrence.

Bud på store profiler: Alexis Sanchez, Claudio Bravo, Arturo Vidal og Charles Aranguiz.

4. ColombiaGjorde ved VM i fjor comeback i verdenstoppen og nåede en kvartfinale. Har gode muligheder for at få stor succes i Chile. Det bliver især spændende at se, om Radamel Falcao, som ikke deltog ved VM i fjor på grund af en knæskade, igen kan vise sig fra sin bedste side, hvilket han ikke har gjort som lejesvend i Manchester United.

Bud på store profiler: James Rodriguez, Radamel Falcao, Carlos Bacca og Juan Cuadrado

5. UruguayHavde et fantatisk hold for fire-fem år siden, hvor det blev til en fjerdeplads ved VM i Sydafrika og en sejr ved Copa America året efter. Men Diego Forlan er stoppet, og Luis Suarez har karantæne efter sit VM-bid i fjor. Får derfor meget svært ved at nå en ny finale. Bør blive nummer to i den indledende gruppe efter Argentina og foran Paraguay og Jamaica.

Bud på store profiler: Edinson Cavani, Diego Godin, Nicolas Lodeiro og José Gimenez.

Edinson Cavani er i Luis Suarez' fravær Uruguays største navn ved Copa America.

6. EcuadorVar ved VM i fjor det eneste sydamerikanske landshold, der ikke gik videre fra gruppespillet. Men holdet er ret harmonisk og ligner et hold med gode store chancer for at blive nummer to i den gruppe, der også tæller Chile, Mexico og Bolivia. Det er dog et stort minus, at Manchester United-spilleren Antonio Valencia ikke er med - på grund af en ankelskade.

Bud på store profiler: Enner Valencia, Christian Noboa, Jefferson Montero og Miller Bolanos.

7. ParaguayNåede finalen ved Copa America - uden at vinde en kamp. Men har siden haft svært ved at ramme et niveau, der giver håb om en topplacering denne gang. Mangler de helt stor spillere til at løfte det generelle niveau. Tilmed er angriberen Oscar Cardozo fra Tranzonsport skadet.

Bud på store profiler: Justo Villar, Roque Santa Cruz, Paolo da Silva og Raul Bobadilla

8. PeruVed Copa America for fire år siden blev det til en tredjeplads. Her var den store profil Juan Manuel Vargas, men han er ikke længere sikker på at være med fra start. Og generelt mangler Peru store spillere. Har heller ikke været med ved VM siden 1982. Kom ellers i top 8 ved både VM i 1970 og 1978.

Bud på store profiler: Jefferson Farfan, Claudi Pizzaro, Paolo Guerrero og Juan Manuel Vargas

9. MexicoStiller ikke op i stærkeste opstilling, fordi det nordamerikanske mesterskab, Gold Cup, afvikles lige efter Copa America. Derfor bliver nogle af de store navne sparet i Chile. Det gælder eksempelvis Javier Hernandez, Carlos Vela og brødrene Jonathan og Giovanni dos Santos. Men på grund af en stor bredde kan holdet stadig drille mange af de bedre hold.

Bud på store profiler: Jesus Coruna (målmand), Rafael Marquez, Luis Montes og Raul Gimenez.

Edinson Cavani er i Luis Suarez' fravær Uruguays største navn ved Copa America.

10. Venezuela

Var en gang kontinentets i særklasse dårligste hold. Men sådan er det ikke længere, og ved Copa America i 2011 blev det til en flot og ikke ufortjent fjerdeplads. Denne gang bliver det med gruppemodstandere som Brasilien og Colombia svært blot at komme i en kvartfinale, da det kun er de to bedste treere, der går videre.

Bud på store profiler: Oswaldo Vizcarrondo, Juan Arango, Salomon Rondon og Tomas Rincon.

11. Bolivia

Havde sin storhedstid i 1990erne, hvor holdet deltog ved VM i 1994 i USA og blev nummer to ved Copa America på hjemmebane i 1997. Kan kun overraske i Chile, men risikerer at tabe alle kampe.

Bud på store profiler: Marcelo Martins Moreno, Romel Quinonez, Pablo Escobar og Sebastian Gamarra.

12. Jamaica

Er med som speciel-inviteret gæst - sammen med Mexico - fordi man vil have deltagerantallet op på 12. Det er første gang, at jamaicanerne er med, og forventningerne er ikke de store. Skal være glad for hvert eneste point. Har kun deltaget ved VM en enkelt gang; i 1998, hvor det blev 2-1 mod Japan.

Største profiler: Giles Barnes, Darren Mattocks, Kemar Lawrence og Jobi McAnuff.

Hvad har du af forventninger til Copa America? Eller har du blot en kommentar? Så skriv herunder!