KOMMENTAR Det bliver sindssygt godt med Klavs Bruun

Klavs Bruun bliver damelandstræner. DR’s Jens Jacob Juulsager ser nærmere på det nye samarbejde.

Klavs Bruun Jørgensen forlader Team Tvis Holstebro og bliver ny damelandstræner for Danmark. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

"Jeg bliver sindssyg". De fleste af os husker nok Klavs Bruun Jørgensens ikoniske timeout - som jeg refererer til i min rubrik - da han med en prægtig snegl på overlæben gav spillerne i Team Tvis Holstebro en solid opsang undervejs i et nederlag til Sønderjyske i november 2012.

Nu er det damelandsholdet, der kan se frem til Klavs Bruuns "hårtørrer", efter han har underskrevet en treårig aftale som afløser for Jan Pytlick oven på den skuffende ottendeplads ved december måneds EM-slutrunde.

Mange håndboldfans spærrede øjnene op, da DR Sporten som de første sidste tirsdag kunne afsløre, at DHF var tæt på en aftale med Klavs Bruun Jørgensen. Manden der i 2013 udtalte til Dagbladet Holstebro-Struer, at damehåndbold dybest set ikke sagde ham noget.

- Der er bare noget med temperamentet og tempoet, der ikke er mig…Jeg skal passe på med at udelukke det, men der skal løbe meget vand i åen, før jeg bliver dametræner.

Et eftertragtet navn

Meget vand er åbenbart løbet igennem Storeåen i Holstebro siden da. Det har ellers ikke været alternative jobtilbud, der har manglet for Klavs Bruun, der i sommer var tæt på et skifte til Champions League-mestrene fra Flensburg-Handewitt, mens han også har været sat i forbindelse med Füchse Berlin.

Men efter tre sæsoner med klub i det vestjyske og familie i Virum, tror jeg, Klavs Bruun har udlevet pendlerlivet så rigeligt. Samtidig har den 40-årige københavner flere gange vist, at han ikke er bange for en udfordring. Dels ved tidligt i processen at kaste sig ud i AG København-eventyret for siden hen at skifte til Team Tvis Holstebro med ambitioner om at bringe klubben helt frem i dansk håndbold, hvad der har udmøntet sig i DM-bronze sidste år samt en bronzemedalje i EHF Cup'en i 2013.

Som assistent har Klavs Bruun udpeget sin gamle makker fra AG København-tiden, Søren Herskind. Umiddelbart kunne man forestille sig, han i stedet ville have en assistent med erfaring fra damehåndbold. Men jeg ser valget af Herskind som et klart signal om, at de to vil forsøge at gå helt nye veje med damelandsholdet.

Et springbræt til drømmejobbet

Jeg synes, Ulrik Wilbek og DHF har gjort et scoop i Klavs Bruun. Det kan godt være, han aldrig før har trænet kvinder. Men det kan netop være hans mere direkte facon fra herrehåndbolden, der er brug for på et landshold, der til tider har mindet mere om en hønsegård de senere år med uoverensstemmelser om alt fra spilkoncept til udtagelser.

Wilbek har et godt indtryk af, hvad han får i Klavs Bruun, efter den tidligere landsholdsprofil trådte til som assistent under EM i herrehåndbold på hjemmebane for et år siden. En taktisk dygtig og blandt spillerne meget vellidt træner.

Mon ikke hovedpersonen selv ser jobbet som et springbræt til at få, hvad han tidligere har kaldt drømmejobbet som dansk herrelandstræner. Nu venter der i første omgang Klavs Bruun og Søren Herskind en stor opgave med at leve op til det massive pres ved VM på hjemmebane blot seks måneder efter deres tiltræden. Jeg tror, det bliver sindssygt godt.