Kommentar: Zlatan dyster nu mod Bjørn Borg

DR Sportens Marco de los Reyes ser på, hvor stor Zlatan Ibrahimovic er blevet i Sverige.

I aften får Paris Saint Germain besøg af Anderlecht. For knap to uger siden vandt den franske klub i Bruxelles med hele 5-0. Fire af målene blev scoret af Zlatan Ibrahimovic. Måske bliver han sparet mod den belgiske klub, da han døjer med en mindre lårskade. (Foto: Guillaume Horcajuelo © Scanpix)

I Sverige bliver Zlatan Ibrahimovic hele tiden større.

Det er efterhånden nogle år siden, han opnåede status som Sveriges bedste fodboldspiller nogensinde foran ikonerne fra 1940erne og 1950erne, Gunnar Gren og Gunnar Nordahl.

I fjor begyndte mange - heriblandt mig selv - at kalde ham alle tiders bedste fodboldspiller i Norden - foran Michael Laudrup - og det er siden kun blevet endnu mere tydeligt. Mener jeg.

I Sverige er de her i 2013 så begyndt at diskutere, hvorvidt Zlatan Ibrahimovic er ved at være sit lands største sportsnavn nogensinde. Og det siger ikke så lidt om, hvor stor han er blevet i deres øjne. For Sverige har altså fostret mange meget store sportsstjerner.

Senest svenskerne og især de svenske medier tog fat i debatten var for små to uger siden i kølvandet på Zlatan Ibrahimovic' fire scoringer i Champions League-kampen ude mod Anderlecht, som hans klub Paris Saint Germain besejrede hele 5-0.

Især det ene af målene, som han scorede på et langskud, der blev målt til 150 kilometer i timen, gjorde mange svenskere helt vilde.

- Det er ufatteligt, at han kan score på den måde, lød det fra en af dem, der i mange år har rangeret som Sveriges allerstørste sportstjerner i historien, skisportslegenden Ingemar Stenmark, der over for SVT tilmed fastslog:

- Zlatan er større end Stenmark, absolut.

Sådan et citat cirkulerede selvfølgelig en del rundt i både svenske og udenlandske medier, for Ingemar Stenmark er jo generelt anset som et af Sveriges to største sportsnavne nogensinde. I 2000 blev han således nummer to i kåringen af århundredets største sportsnavn i Sverige - efter Bjørn Borg. Det skete ved den årlige Idrotsgalla.

Bjørn Borg efter sejren ved Wimbledon i 1979. (Foto: Scanpix © Scanpix)

Du kan se top 10-listen fra den kåring herunder.

1. Bjørn Borg, tennis

Vandt Wimbledon fem gange i træk fra 1976 til 1980 og French Open seks gange.

2. Ingemar Stenmark, alpin skiløb

Vandt 86 World Cup-løb samt tre guldmedaljer ved VM og to ved OL - begge i 1980.

3. Ingemar Johansson, boksning

Blev professionel sværvægtsverdensmester i 1959 ved at besejre Floyd Patterson

4. Jan-Ove Waldner, bordtennis

Vandt blandt meget andet guld i herresingle ved OL (1992), VM og EM.

5. Gunder Hägg, atletik

I 1942 satte han i løbet af 80 dage ti verdensrekorder på distancer fra 1500 til 5000 meter.

6. Gert Fredriksson, kano

Vandt seks OL-guldmedaljer fra 1948 til 1960 i ener- og toerkano.

7. Gunde Svan, langrend

Vandt to guldmedaljer ved vinter-OL i både 1984 og 1988 samt syv VM-guldmedaljer.

8. Sixten Jernberg, langrend

Vandt fire OL-guldmedaljer i perioden 1956-1964 og fire VM-guldmedaljer.

9. Pernilla Wiberg, alpin skiløb

Vandt OL-guld i både 1992 og 1994 samt fire VM-guldmedaljer.

10. Gunnar Nordahl, fodbold

Var med til at vinde OL-guld i 1948. Blev som AC Milan-spiller fem gange Serie A-topscorer i 1950erne.

I januar år lavede den indsigtsfulde klummeskribent Anders Lindblad fra Svenska Dagbladet sin egen nye liste over de ti største svenskere, og de fire øverste var de samme som ved Idrotsgallan i 2000. Herunder er hans seks nederste.

5. Zlatan Ibrahimovic, fodbold

Har vundet nationale mesterskaber med Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona, AC Milan og Paris Saint Germain. To gange ligatopscorer i Italien og en enkelt gang i Frankrig. Årets fodboldspiller i Sverige hele seks gange.

6. Annika Sörenstam, golf

Vandt ti majors fra 1995 til 2005.

Bjørn Borg efter sejren ved Wimbledon i 1979. (Foto: Arno Balzarini © Scanpix)

7. Anja Pärson, alpin skiløb

Vandt OL-guld i 2006 samt samt syv gange guld ved VM.

8. Gunde Svan, langrend

(Se listen fra 2000.)

9. Carolina Klüft, atletik

Vandt OL-guld i syvkamp i 2004, EM-guld i 2002 og 2006 samt VM-guld i 2003, 2005 og 2007.

10. Peter Forsberg, ishockey

Var med til at vinde OL-guld i 1994 og 2006 samt VM i 1992 og 1998. Vandt Stanley Cup to gange med Colorado Avalanche.

Siden har Zlatan Ibrahimovic så imponeret yderligere kulminerende med de fire mål mod Anderlecht. Og ifølge Ingemar Stenmark er det som nævnt nu kun Bjørn Borg, der er foran Zlatan Ibrahimovic.

Men er den 32-årige angriber allerede nu på andenpladsen?

Det vil jeg sige klart nej til. Ingemar Stenmark har altid været meget beskeden, så det undrer mig ikke, at han udtaler sig, som han gør.

Jeg vil p.t. ikke placere Zlatan Ibrahimovic højere end en femteplads, som Anders Lindblad gjorde i foråret, men det er bestemt en mulighed, at han kan kravle højere op.

Bjørn Borg efter sejren ved Wimbledon i 1979. (© Scanpix)

Meget afhænger af VM-playoff-kampene den 11. og 15. november mod Portugal. Zlatan Ibrahimovic har kun været med ved VM en gang, i 2006, og der præsterede han ikke det store.

Desuden er der selvfølgelig Champions League, hvor Paris Saint Germain i sidste sæson nåede kvartfinalerne, hvor den nyrige franske klub var tæt på at sende FC Barcelona ud.

Og Paris Saint Germain kan sagtens nå længere i denne sæson. Især, hvis Zlatan Ibrahimovic fortsætter i samme dur som i de første måneder af denne sæson.

Jeg vil ikke udelukke, at Zlatan kan komme op i nærheden af Bjørn Borg. Men jeg tror ikke, at han har en chance for at overhale ham.

Hvor højt vil du rangere Zlatan Ibrahimovic? Eller har du blot en kommentar? Så skriv herunder!

FacebookTwitter