Kommentatorer udtaler sig homofobisk

Den amerikanske kunstskøjteløber Johnny Weir har tilkæmpet sig en hel del opmærksomhed ved OL på grund af sin påklædning og udstråling.

Johnny Weirs optræden har tilsyneladende provokeret nogle kommentatorer. (Foto: Yuri Kadobnov © Scanpix)

Den amerikanske kunstskøjteløber Johnny Weir har tilkæmpet sig en hel del opmærksomhed ved OL. Og det har ikke så meget med præstationerne på isen at gøre, hvor det blev til en sjetteplads.

Interessen kommer sig derimod af hans udstråling og påklædning, som har faldet flere kommentatorer for brystet.

Johnny Weir optræder ofte i dragter, som efter nogens opfattelse mere hører sig til ved Gay Pride frem for i skøjtehallerne.

Det har blandt andet fået de canadiske tv-kommentatorer fra kanalen RDS, Claude Mailhot og Alain Goldberg, til at komme med lidet flatterende udfald mod Johnny Weir.   Således sammenlignede de to kommentatorer Johnny Weir med den sydafrikanske 800-meterløber Caster Semeniya, der i en kønstest blev erklæret hermafrodit. Det skriver Ekstra Bladet.

- Man kønstestede hende - burde man ikke også kønsteste ham, spurgte Mailhot, mens Goldberg replicerede:

- Han er et dårligt forbillede for mandlige kunstskøjteløbere. Folk vil tro, at alle drenge, der står på skøjter, bliver som ham.

De nedladende udtalelser har sendt homorettigheds-organisationer på barrikaderne, mens Johnny Weir har forsøgt ikke at lade sig gå for meget på af udfaldene.

Selv har han ikke bekræftet, om han er homoseksuel - eller ej.

FacebookTwitter