Konkurrenter sure på farlige Nicki P.

Nicki Pedersen tænker ikke på konkurrenternes helbred, når han kører speedway, lyder den hårde kritik.

Matej Zagar overfuser Nicki Pedersen på Målilla-banen. (Foto: Mikael Fritzon © Scanpix)

Speedway-stjernerne Greg Hancock, Chris Holder og Tai Woffinden langer ud efter Nicki Pedersen efter et sammenstød i weekendens grandprix i Sverige.

Den tidligere danske verdensmester kørte slovenske Matej Zagar ned i semifinalen i Målila.

Selv om Zagar i minutterne efter sammenstødet angreb Nicki Pedersen med næverne, så er Hancock, Holder og Woffindens sympati hos sloveneren. 37-årige Pedersen bliver kritiseret for at køre for voldsomt.

Ræs over grænsen

- Det er interessant, at hans navn dukker op igen og igen. Vi ønsker ikke at tale om det, men faktum er, at det er farligt.

- Det er en sportsgren med masser af fart, og noget af det, der foregår, er ikke i orden. En ting er ræs, og noget andet er at køre ræs over grænsen, siger Greg Hancock til speedwaygp.com.

- Hvad, der skete i lørdags, er så sørgeligt. Matej Zagar kom i problemer, fordi han var på det forkerte sted. Det kunne være endt meget værre, og vi er bare glade for, at han kunne rejse sig op, siger amerikaneren.

Han kørte bare væk

Hancock, der er nummer to i VM-stillingen, er især irriteret over, at Nicki Pedersen skyndte sig at køre videre efter uheldet. En undskyldning til Zagar havde været på sin plads, mener amerikaneren.

- Han kunne ikke en gang mande sig op til at gå hen til ham og sige: Er du okay? Det var et tæt løb. Han sprang bare op på sin cykel og kørte væk.

- Det viser, at han ikke har nogen følelser og tanker, når han kører. Han registrerer ikke andre på banen. Han er der kun for at vinde, siger Greg Hancock, der frygter for speedwaykørernes helbred, når Nicki Pedersen er i nærheden.

- Hvis vi kommer til skade og ikke kan køre, så er det et stort problem for os. Vi har brug for vores arme, ben og hoveder senere i livet. Ræs er en ting. Jeg har ikke noget imod ræs og sammenstød med andre kørere, så længe vi konkurrerer hårdt mod hinanden. Men der er en grænse. Man skal have respekt for konkurrenterne, fastslår Hancock.

Nicki P.: Ikke med vilje

Chris Holder og Tai Woffinden er også ude med riven, men Nicki Pedersen forstår ikke kritikken:

- Vi laver alle sammen fejl, men jeg har aldrig nogensinde kørt nogen ned med vilje. Det er rigtigt, at jeg kører hårdt, og jeg kører ind i andre en gang imellem. Det er fordi, at jeg kører for at vinde VM, siger Nicki Pedersen til speedwaygp.com.

 - På intet tidspunkt har jeg undladt at kæmpe for et point. Og på intet tidspunkt har jeg bevidst kørt en anden ned. De siger, at jeg er ude på at skade nogen. Det har jeg aldrig været, siger den 37-årige dansker.

VM-serien fortsætter næste lørdag, når speedwaykørerne kommer til Parken i København.

/ritzau/

Facebook
Twitter