Kraul: Her er forårets hold i Superligaen

FC Nordsjælland præger forårets hold, hvor opkomlingen har sikret sig fem pladser i startopstillingen. Se også hvad Andreas Kraul tipper på sidste spillerunde.

Superligaens Xavi? Søren Christensen har i hvert fald overbevist Andreas Kraul om sit værd for FC Nordsjælland. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

Meget er ændret på de seneste 12 måneder. For et år siden var FC Nordsjælland på dette tidspunkt faktisk ikke 100 procent fri af nedrykning, mens de onsdag aften kan vinde DM-guldet, spille sig direkte ind i gruppespillet i Champions League - og forgylde klubkassen.

En del af forklaringen ligger i en forrygende forårssæson, hvor holdet indtil videre har hentet flest point - og meget naturligt også fylder godt op på det forårets hold, jeg har sat her umiddelbart inden 33. og sidste spillerunde.

Fem ud af 11 spillere i startopstillingen kommer fra Kasper Hjulmands hold, og ingen andre klubber har flere end en enkelt spiller repræsenteret - heller ikke FC København.

Her er mit bud på forårets bedste start-11'er:

Målmand: Jesper Hansen, FC NordsjællandFCN har lukket færrest mål ind, og en stor del af æren for det tilfalder Jesper Hansen, som har hævet sit niveau markant i denne sæson - og som måske er ligaens dygtigst spillende målmand med fødderne.

Højre back: Lars Jacobsen, FC KøbenhavnPå et stærkt svingende FCK-mandskab har landsholdsspilleren Lars Jacobsen været en af de eneste stabile faktorer med konstant solide præstationer og et væsentlig bidrag offensivt.

Midterforsvar: Atle Roar Håland, AGFDet er lidt nærliggende at 'glemme', at oprykkerne fra AGF har haft en ganske fin forårssæson med kvalifikation til europæiske kampe. Den succes er skabt på et defensivt fundament med den rutinerede norske stopper som grundpille.

Midterforsvar: Michael Parkhurst, FC NordsjællandDet kunne også være Jores Okore eller Andres Bjelland, men Parkhurst har faktisk været endnu vigtigere, eftersom Bjelland var ude lang tid i foråret med en skade, mens Okore både har begået et par store fejl og fået en udvisning. Amerikaneren har konstant dækket ind på alle pladser i forsvarskæden.

Venstre back: Patrick Mtiliga, FC NordsjællandFremragende tilbagevenden til dansk fodbold, og især i foråret har Mtiliga været en fornøjelse at følge i det offensive spil, hvor man i visse kampe havde fornemmelsen af, at han både spillede kant og back på samme tid.

Defensiv midtbane: Enoch Kofi Adu, FC NordsjællandDer er ofte en 'unsong hero' på et godt fodboldhold, og hos FC Nordsjælland er det den unge ghaneser Adu, der spiller samtlige minutter og rydder op efter holdkammeraterne. I sejren over FC København lavede han dårligt en fejl over 90 minutter.

Midtbane: Martin Retov, AC HorsensDen helt centrale spiller i AC Horsens succes er så afgjort Martin Retov, selv om navnebror Spelmann har scoret flere mål. Retovs fodboldkløgt og evne til at gøre holdkammeraterne bedre er bronze værd for træner Johnny Mølby.

Midtbane: Jakob Poulsen, FC MidtjyllandNår Jakob Poulsen er bedst, kan det virke som om, han dirigerer en hel fodboldkamp, og i dette forår har han haft flere og flere af den slags opgør, hvilket har ført til en fortjent og stensikker plads i EM-truppen.

Midtbane: Søren Christensen, FC NordsjællandDanmarks fattigmandssvar på Xavi. Eller er det Iniesta? I hvert fald har Søren Christensen haft et fantastisk forår selvfølgelig på en måde kulminerende med hattricket mod AGF, men med mange store kampe og flotte mål.

Angreb: Quincy Antipas, SønderjyskEEndnu engang var sønderjyderne hurtigt dømt som potentiel nedrykker, men med Quincy Antipas som hurtigløbende frontfigur ændrede det sig til et flot forår, og den lille angriber fra Zimbabwe ligner et oplagt salgsobjekt.

Angreb: Nicklas Helenius, AaBHan er høj, ranglet og måske lidt let at undervurdere, men Helenius er forårets topscorer og alene det, at han er blevet nævnt som EM-emne viser, hvor meget den unge mand har flyttet sig i en udelukkende positiv retning.

Bænken:Frederik Rønnow, AC Horsens Bryan Oviedo, FC København Jores Okore, FC Nordsjælland Martin Spelmann, AC Horsens Nicolai Stokholm, FC Nordsjælland Lasse Vibe, SønderjyskE Dame N'Doye, FC København

Krauls tips og tanker:FC Nordsjælland - AC Horsens (onsdag 20.00) Af alle mulige modstandere i sidste spillerunde er AC Horsens nok den værste for øjeblikkets tophold. Godt nok har nordsjællænderne haft et godt tag på østjyderne, men Horsens er forårets næstbedste hold, og de har bronzen at kæmpe for. Det kan sagtens ende uafgjort i Farum. Kraul tipper: X

Lyngby - Brøndby (onsdag 20.00) Helt igennem ligegyldig kamp bortset fra, at Brøndby rent faktisk med et nederlag kan blive indhentet af OB og slutte som nummer 10. Det ser dog ikke ud til at genere holdet, der var pinlige i anden halvleg mod FC Nordsjælland og har stemplet ud. Jeg tror, Lyngby vinder. Kraul tipper: 1

SønderjyskE - AaB (onsdag 20.00) AaB har fat i 6. pladsen, der sportsligt vil være særdeles tilfredsstillende og økonomisk give klubben en tiltrængt lille bonus i forhold til næste sæson. Og spørgsmålet er, om sønderjyderne virkelig har mere at skyde med efter en lang flot sæson? Et fredsommeligt kryds virker oplagt. Kraul tipper: X

HB Køge - OB (onsdag 20.00) Fynboerne har endeligt ramt foråret med tre gode kampe på stribe, og det går sandsynligvis ud over Superligaens dårligste hold på sidste spilledag - hvor et svigende nederlag i Odense også skal hævnes. Kraul tipper: 2

FC København - Silkeborg (onsdag 20.00) De seneste uger i Superligaen har været skuffelse på skuffelse for FC København, men jeg har en snigende fornemmelse af, at guldet alligevel godt kan blive listet ind i Parken i den yderste time. I hvert fald tror jeg ikke, Silkeborg kan svinge sig op til at drille FCK-holdet i Parken.  Kraul tipper: 1

AGF - FC Midtjylland (onsdag 20.00) En flot sæson skal afsluttes med maner på Århus Stadion en smuk aften i maj, men jeg plejer i disse afsluttende runder at holde mig meget til motivationsfaktoren, og her går FC Midtjylland trods alt efter bronze, men sejr eller nederlag ingen forskel gør for hjemmeholdet. Kraul tipper: 2

Er du enig eller uenig med Kraul? Og hvad tipper du i weekendens kampe? Giv din mening til kende herunder

Tipsdysten: Peter viste klassen med fem rigtige, mens det også var en rigtig god runde for Torben i toppen. Sejren virker - næsten - sikker. Torben  43 Djorz  39 Henrik  39 Kraul/Liniger  37 Nicolai  33 Bo Juncker  31 Mort.  30 Peter  27 Daniel Thybøl  21