Kulturminister forstår tilskuerfrustrationer, men holder fast: Superligaklubber må vente på vished

Kulturministeren fastholder beslutning om først til august at diskutere tilskuer-restriktionerne til den kommende superligasæson.

Kulturministeren er med regeringen klar til at kigge på yderligere økonomisk hjælp til superligaklubberne, hvis der til den kommende sæson også er tilskuerrestriktioner. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Superligaklubberne må vente til 20. august, før regeringen drøfter tilskuerrestriktionerne for den kommende fodboldsæson.

Det var udmeldingen fra kulturminister Joy Mogensen (S), da hun tirsdag var indkaldt til hastesamråd i Kulturudvalget.

Indkaldelsen kom fra De Radikales idrætsordfører, Jens Rohde, og Venstres kulturordfører, Britt Bager, der begge på samrådet understregede, at uvisheden presser klubberne. De ved ikke, hvor de står i forhold til sponsorater og sæsonkort, lyder det.

- Det hjælper jo ikke klubberne eller andre kulturarrangører, at vi først mødes i august og tager bestik af verdenssituationen, siger Jens Rohde (R) på samrådet.

I sidste uge blev tilskuerrestriktionerne for den igangværende superligasæson lempet. Her er 7.048 på plads til kampen mellem AGF og FCK i sidste uge. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Kulturminister Joy Mogensen giver udtryk for, at hun til fulde forstår superligaklubbernes frustration, og at regeringen er "ekstremt opmærksomme på de dele af kultur-, idræts- og foreningslivet", som fortsat har udfordringer med Covid-19-restriktioner.

- Men fra regeringens side vil vi gerne se, hvordan sundhedsstatussen er, siger Joy Mogensen.

Samtidig slår ministeren fast, at regeringen står klar til at hjælpe de ramte kulturområder, hvis sundhedssituationen til den tid fortsat gør det nødvendigt at sætte begrænsning på antallet af tilskuere.

- Hvis der fortsat er restriktioner, som gør man ikke kan lukke publikum ind, vil der også være forhandlinger om økonomisk hjælp til Superliga, spillesteder, teatre og andre, der måtte have det behov, siger Joy Mogensen.

De forhandlinger vil i så fald finde sted i begyndelsen af august, lyder det.

Kulturministeren blev ligeledes spurgt ind til, hvordan klubber og andre kulturinstitutioner skal forholde sig til den uvisse fremtid.

- Arrangører skal fortsætte med deres planlægning, men de skal selvfølgelig være forsigtige og tage højde for, at forholdene ikke vil være præcis de samme, som de plejer, siger kulturminister Joy Mogensen.

Kulturminister Joy Mogensen har efterfølgende fået en næse af blå blok og De Radikale for sagen om tilskueradgang til superligakampe, bekræfter De Radikales, Jens Rohde, overfor Ritzau.

I sidste uge blev coronarestriktionerne i Superligaen lempet for den igangværende sæson. Det betyder, at tilskuere nu må inddeles i sektioner med højest 500 personer i hver. Samtidig er afstandskravet sænket fra to til en meter.

Det resulterede i, at der i weekenden blev sat 'coronarekord, da AGF havde 7048 på lægterne mod FC København.

Facebook
Twitter