Kunne Ronaldo klare sig i NFL?

Der er Super Bowl i aften, og vi ser på, om de største europæiske fodboldstjerner ville være en succes i amerikansk fodbold.

Cristiano Ronaldo kan accellere så hurtigt, at han godt kunne give modstanderen problemer i NFL. Og så har han en solid tro på egne evner, der også ville kunne gavne ham i NFL. (Foto: Juan Medina © Scanpix)

Ville Cristiano Ronaldo være en succes i NFL? Det korte svar er vel nej. Men prøv at tænke tanken. Hvis de stjerner vi i dag hylder i Barcelona, Real Madrid eller Manchester United var vokset op i USA og havde spillet amerikansk fodbold hele deres liv – kunne man så ikke forestille sig, at de ville klare sig godt?Og hvis vi lige ser bort fra det faktum, at samtlige fodboldstjerner vil kunne besætte kickerpladsen, altså ham der sparker fieldgoals, på næsten ethvert amerikansk fodboldhold, kunne de så også spille andre pladser?Normal størrelseNår man tænker NFL, så tænker man på store, stærke fyre på en hel del kilo. Som for eksempel Detroit Lions spilleren Calvin ’Megatron’ Johnson. 196 cm og 107 kilo rent muskelbundt. En nærmest brutal størrelse, hvor de fleste af de største stjerner i fodboldens verden alligevel ikke følger med.

Men langt fra alle amerikanske fodboldspillere er så vanvittige fysiske eksemplarer som ’Megatron’. Tag nu for eksempel Chicago Bears spilleren Devin Hester. Han er 180 cm høj og vejer i omegnen af 86 kilo. Ikke den største og mest skræmmende størrelse, men en gennemsnitsperson. Hester har en fremragende karriere i NFL, og er beviset for, at man ikke behøver være det største muskelbundt på jorden for at kunne spille football.Derfor er tanken om, at de bedste fodboldspillere i verden kunne spille med i NFL måske ikke helt dum. Jeg har listet tre af fodboldens største stjerner op nedenunder, som måske ville få en flot karriere, hvis de havde spillet football.Cristiano RonaldoReal Madrid spilleren er 186 cm høj. Ikke en lille mand, og højere end for eksempel ovenstående football-spiller Devin Hester. Så rent højdemæssigt kan han altså være med.Ronaldo er dog ikke helt med på vægtkanten. Med 75 kilo muskler (og det er vist kun muskler, den mand har), så skulle han nok lige tage omkring 10 kilo mere på for at klare sig, men det havde han nok også gjort, hvis han havde spillet football hele livet.Modsat besidder Ronaldo et gen, som mange football-spillere også gør. Det ville nok være en underdrivelse at kalde portugiseren en kende selvglad og troen på egne evner besidder han i høj grad. Og det kan være vejen til succes i NFL.Og vigtigst af alt, så har portugiseren fart. Ronaldo har løbet en 100 meter på 10,35 sekunder, og et tysk studie af fodboldspillere i 2009, havde målt Ronaldo som den hurtigste af alle. Så næste gang du ser en kamp med Ronaldo på banen, så hold øje med den acceleration han præsterer, især på de første meter, og så vil du forstå, hvad jeg mener. Han ville kunne give langt de fleste forsvarsspillere i NFL problemer.

Lionel Messi (Foto: Jorge Guerrero © Scanpix)

Lionel MessiArgentineren ligner ved første øjekast en mand, som nærmest ville knække sammen, hvis han modtog en af de tacklinger, der er en stor del af NFL. Men det kræver, at modstanderen kan fange ham. Og det kan de have svært ved.

Blot 163 cm høj og med en vægt på 63 kilo har han nok ikke kroppen til at blive ramt gentagne gange. Men hvis man brugte Messi som kickreturner, så kunne han udnytte sit fantastiske tyngdepunkt, fart og balance, og være en ganske farlig mand for modstanderne.Om Messi ville holde i længden til at blive tacklet de gange modstanderne får fat på ham er så mere tvivlsomt.

Lionel Messi (Foto: Pascal Pavani © Scanpix)

Zlatan IbrahimovichMed sine 195 cm og 95 kilo er svenskeren nok det bedste bud af de tre stjerner som amerikansk fodboldspiller, hvis man kigger på staturen. Størrelsesmæssigt minder Zlatan om en af de levende legender i NFL, Randy Moss, der er 193 cm høj og har samme vægt som Zlatan.Og præcis som Cristiano Ronaldo har Zlatan troen på egne evner i særdeles høj grad. Og med den størrelse som Zlatan samtidig besidder ville han være svær at dække op for modstanderens forsvar.Med andre ord: hvis svenskeren var vokset op i USA, og spillet football gennem hele livet, så ville han kunne forstærke ethvert angreb i NFL alene i kraft af sin størrelse.   

Facebook
Twitter