Danmark får ønskestart ved European Silver League med sejr over Georgien

Danmark vandt overbevisende over Georgien lørdag eftermiddag på hjemmebane.

Landsholdsspiller Tobias Trolle var tilfreds med sejren over Georgien, men danskerne leverede ikke fejlfrit spil, mener han.

Herrelandsholdet i volleyball kunne med god grund fortsætte med at holde armene over hovedet efter deres kamp lørdag mod Georgien.

Danmark vandt nemlig opgøret 3-0 på hjemmebanen i Antvorskovhallen i Slagelse og fik dermed den bedst mulige start på European Silver League.

Den danske diagonalspiller Peter Trolle Bonnesen siger dog, at den solide 3-0-sejr var forventet.

- Vi skal undgå at smide sæt til hold som Georgien, så det var fint, det blev eksekveret på en fornuftig måde, siger landsholdsspilleren.

Sæt for sæt

Første sæt var tæt, hvor danskerne med flere fejl bragte spænding i opgøret. Fra stillingen 19-18 viste danskerne dog, hvorfor de på forhånd var favoritter og kunne efterfølgende lukke sættet med cifrene 25-20.

Danmark fortsatte de gode takter i andet sæt, men problemer i blandt andet modtagningsfasen gjorde, at Georgien blev lukket tilbage i kampen ved stillingen 17-17. Dog formåede danskerne endnu engang at levere under pres, og de vandt sættet i samme cifre 25-20.

Tredje sæt forløb problemfrit for danskerne, der viste flot offensivt spil over for et forsvarsløst georgisk mandskab. Danskerne vandt derfor kampen ved at afslutte sidste sæt overlegent med 25-12.

I videoen kan du se, hvordan Mads Kyed Jensen servede to point i træk hjem til Danmark.

Ikke fejlfrit dansk spil

Ved European Silver League er Danmark i gruppe med Aserbajdsjan og Rumænien. Hvis Danmark vinder gruppen, skal danskerne kæmpe mod en anden gruppevinder om at blive optaget i European Golden League.

Danskerne skal dog rette op på flere ting i deres spil, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at avancere til det fornemme selskab, siger Peter Trolle.

- Vi skal helt bestemt være lidt bedre for at slå Aserbajdsjan og en del bedre for at slå Rumænien.

- Kampen mod Georgien er gode lærepenge, hvor vi kan finpudse det hele og komme i gang på en ordentlig måde, siger den 26-årige landsholdsspiller.

Danmark vender tilbage til hjemmebanen i Slagelse, når de tager imod Aserbajdsjan den 2. juni. Du kan følge opgøret på DRTV.