Danmark vinder sikkert over Schweiz i første kvalifikationskamp til EM

Danmark tog en overbevisende 3-0-sejr i den første ud af to EM-kvalifikationskampe, der lørdag bliver spillet i Roskilde.

Her kan du høre, hvordan Jonathan Groth oplevede opgøret, og hvordan han ser frem mod lørdagens sene kamp mod Holland.

Der var god grund til at det danske bordtennislandshold uddelte highfives til tilskuere lørdag eftermiddag i Roskilde Kongrescenter.

Landsholdet trak nemlig det længste strå i den første af to EM-kvalifikationskampe med en sikker sejr på 3-0 over Schweiz.

Første dansker i aktion var verdensranglistens nummer 34, Jonathan Groth. Startvanskeligheder kostede danskeren første sæt, men derfra præsterede Jonathan Groth at vinde tre sæt i træk. Dermed lukkede han opgøret 3-1.

- Jeg var lidt rusten i mit opgør. Jeg skulle lige i gang, men da jeg først kommer i gang, gik det, som man kunne håbe på, siger Jonathan Groth.

Derefter skulle det 20-årige talent Anders Lind i aktion mod Lionel Weber. Danskeren viste ingen besvær med at vinde de første to sæt, men schweizeren formåede at kæmpe sig tilbage i opgøret og vandt tredje sæt.

Fjerde sæt blev mere spændende, hvor danskeren endte med at lukke opgøret ved at vinde sættet 11-9.

Dermed havde Tobias Rasmussen muligheden for at sikre dansk triumf. Danskeren tog føringen fra første til sidst bold og vandt dermed 3-0 i sæt. Sejren betød også, at Danmarks erfarne fjerdemand, Michael Maze, ikke kom i aktion mod Schweiz.

Holland venter

Senere lørdag møder landsholdet gruppens tredje og sidste hold, Holland. Selvom Danmark endnu engang er favorit, skal danskerne være parat mod hollænderne, mener Jonathan Groth.

- Vi har spillet mod Holland et par gange tidligere. Det har været tætte kampe, men vi har vundet de fleste.

- De er et dygtigere hold end Schweiz, så vi skal i gang fra starten af.

Ud af de tre hold i gruppen går to videre, og dermed kan Danmark med endnu en sejr sikre sig billet til EM.

EM-slutrunden foregår i franske Nantes fra den 3.-8. september med deltagelse af 24 nationer, hvor der også kæmpes om de lukrative OL-billetter til Tokyo i 2020.

Du kan se Danmarks kamp mod Holland med optakt her på DRTV fra kl. 18.45.