Danske floorball-kvinder tæver Frankrig 19-0: 'Vi vil til VM'

Kvindelandsholdet i floorball fik en forventelig god start på VM-kvalifikationen.

Danmark fik en fin start på VM-kvalifikationen med en storsejr over de franske kvinder (IFF - International Floorball Federation).

Det danske kvindelandshold i floorball fik torsdag en overbevisende start på kvalifikationsturnerningen til VM.

Frankrig blev sendt til tælling med et 19-0-nederlag til stor tilfredshed for den danske landstræner Martin Lytje.

- Vi forventede at vinde sikkert. Sejren var nok lidt større, end vi havde regnet med før kampen, men omvendt kunne vi også sagtens have scoret flere mål, siger Martin Lytje.

De franske floorball-kvinder kan se tilbage på to hårde dage ved kvalifikationen i Gdansk i Polen. Onsdag tabte Frankrig med 0-61 til Sverige og har dermed åbnet kvalifikationsgruppen med to nederlag og en målscorer på 0-80.

Danmark møder selv de dominerende svenskere fredag i et opgør, som næppe bliver spændende.

- Vi taber til Sverige. Det er uundgåeligt. Det svarer til, hvis Fremad Amager skulle spille mod Real Madrid.

- Vi skal se den som en mulighed for at få skærpet vores forsvarsspil. Det kommer til at kræve benhårdt defensivt arbejde, og vi skal have alle spillere i aktion, så vi bruger kræfterne bedst muligt, siger Martin Lytje.

Søndag venter kvalifikationens nøgleopgør mod Norge, som Danmark skal tage point fra for at sikre gruppens andenplads og dermed den direkte kvalifikation til VM.

- Vi har hele tiden vidst, at kampen mod Norge var et skæbneopgør. Det er den kamp, vi har fokus på. Vi vil til VM, og det kan vi selv afgøre ved at vinde over Norge.

Der er fire europæiske kvalifikationsgrupper til VM i Schweiz i december. De to bedste hold i hver gruppe går videre, mens de to bedste treere også kvalificerer sig til slutrunden.