Danske volleyball-kvinder sætter tilskuerrekord i nederlag til Frankrig

2.055 tilskuere så til, da det danske kvindelandshold i volleyball tabte 3-1 til Frankrig i sin sidste EM-kvalifikationskamp.

Det har stået klart i noget tid, at det danske kvindelandshold i volleyball ikke kommer til EM senere på året. Onsdag skulle landsholdskvinderne prøve at få en god afslutning på EM-kvalifikationen, da den sidste kamp blev spillet i Slagelse.

Her var gruppens stærkeste mandskab, Frankrig, dog for stor en mundfuld for Danmark, som tabte 3-1 i sæt. Dermed ender de danske volleykvinder sidst i deres kvalifikationsgruppe.

Selvom det blev til en nederlag, så kan danskerne glæde sig over, at de satte tilskuerrekord under opgøret. 2.055 så med på lægterne i Slagelse, og det er rekord til en kvindevolleylandskampe, oplyser Volleyball Danmark til DR Sporten.

Nederlaget til Frankrig kom, selvom udeholdet bestod af, hvad der anses som fremtidens spillere. Frankrig havde nemlig ladet deres normale landsholdsspillere blive hjemme, da Les Bleus allerede har vundet gruppen og kvalificeret sig til EM.

Super start på hjemmebane

Danskerne fik ellers en god på start på kampen, da de tog teten i første sæt. De unge franskmændene fik flere gange udlignet den danske føring, men de rød-hvide damer holdt fast i dominansen, og tog sættet med 25-22.

Den dominans var dog fuldstændig forsvundet, da der blev taget hul på andet sæt. I stedet bragte franskmændene sig solidt i front. Danskerne fik søsat et comebackforsøg ved stillingen 16-10, men tættere end tre point kom Danmark ikke. Frankrig vandt sættet 25-20.

I tredje sæt kom de hvidklædte udehold også bedst fra land, og bragte sig i front med 3-0. Danmark fik kortvarigt lukket hullet, men de stærktspillende franskmænd nappede alligevel sættet sikkert med 25-15.

Bagud 2-1 i sæt var Danmark presset til at vinde fjerde sæt, men nok en gang måtte de rekordmange tilskuere se de unge spillere fra Frankrig være bedst. De vandt sættet 25-12 og dermed også opgøret.

Det danske volleyball kvindelandshold fik kun en enkelt sejr i EM-kvalifikationen, da Georgien i den næstsidste kamp blev slået.

Torsdag spiller de danske volleyballherrer også deres sidste EM-kvalifikationskamp, når de møder Rumænien i Slagelse. Det opgør kan de se på DR.TV fra klokken 19.45.