Det danske tennislandshold har kniven for struben: ’Vi føler ikke pres’

Danmarks tennisherrer møder i dag og i morgen Puerto Rico i et vigtigt Davis Cup-opgør.

Mikael Torpegaard er klar til kamp mod Quinton Vega i det danske Davis Cup-opgør mod Puerto Rico. (Foto: Dansk Tennis Forbund)

Det danske tennislandshold kæmper for overlevelse, når de fredag og lørdag spiller playoff-kamp mod Puerto Rico ved Davis Cup.

Danskerne kan sikre overlevelse i verdens tredjebedste række, World Group II, med en sejr mod de undertippede modstandere fra Caribien. Men et samlet dansk nederlag vil betyde nedrykning.

- Vi føler ikke pres. Det pres er, hvad vi selv gør det til. Vi spiller selvfølgelig for at vinde, for vi vil gerne blive i den her division, men det eneste pres, vi lægger på os selv, er, at vi skal præstere godt, siger den danske landsholdsspiller Frederik Løchte Nielsen.

- Vi ved godt, at tennis ikke er mere kompliceret, end at du kan godt tabe, selvom du spiller din livs bedste kamp. Så vi forsøger at bruge vores energi på at præstere så godt som muligt, og når resultaterne så kommer, så kommer de. Hvis vi rykker ned, er det fordi, vi har fortjent det og ikke har gjort det godt nok. Det er vi sådan set rimelig afklaret med.

Det danske landshold har hjemmebanefordel i kampene mod Puerto Rico, som spilles i Holbæk Sportsby. Puerto Rico er seedet som nummer 73 i verden, mens Danmark er nummer 55 forud for opgøret.

Danskerne kan altså betragtes som favoritter, men intet er sikkert på forhånd, da Puerto Ricos landshold er en relativ ukendt modstander for danskerne.

- Vi kender ikke så meget til dem. Vi har ikke set deres spillere spille så meget. Så det er lidt åbent, siger Frederik Løchte Nielsen.

Frederik Løchte Nielsen og resten af det danske Davis Cup-hold får besøg af Puerto Rico. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Dansk favoritværdighed

Mikael Torpegaard, der kommer fra en turneringssejr i USA, og det 16-årige stortalent Holger Rune skal sørge for, at danskerne kommer godt fra land fredag i de to første singlekampe.

- Vi har et rigtig godt hold, og jeg glæder mig meget til at spille i Holbæk. Vi har fuldt publikum, så det bliver en fornøjelse, siger Holger Rune.

- På papiret skulle de ikke være bedre end os, men de har to rigtig gode singlespillere. Men jeg ser os selv som et rigtig stærkt hold. Vi har haft nogle gode træninger, og vi har udviklet os fra dag til dag. Jeg ser rigtig meget frem til slå dem (Puerto Rico, red.).

Om lørdagen skal Frederik Løchte Nielsen så i aktion. Han har været med på det danske landshold i mange år, men lørdag er første gang han skal i aktion som både spiller og kaptajn. Han overtog kaptajnrollen i december, da den tidligere kaptajn Kenneth Carlsen forlod landsholdet.

- Jeg er selvfølgelig glad for at være blevet kaptajn, og det er en stor ære. Men jeg føler ikke, det er så anderledes at gå ind til opgøret som kaptajn, end det er som spiller. Det er bare fedt stadig at kunne være en del af truppen og repræsentere Danmark ved en Davis Cup-kamp.

Du kan se weekendens kampe mellem Danmark og Puerto Rico på DRTV. De to singlekampe fredag kan ses med optakt fra kl. 15.45 på DRTV.