Drømmen blev sendt til tælling af corona: Nu genstarter boksehåb jagten på en billet til Tokyo

Flere boksere bruger de kommende landskampe på at genfinde kampformen frem mod OL-kvalifikationen i foråret.

Det danske bokselandshold støver handsker af, når de lørdag går i ringen mod Sverige og bokser første landskamp i år.

Når gongongen lyder i Rosborghallen i Vejle, begynder nemlig ikke kun en dansk-svensk nabostrid. For flere danske landsholdsboksere er det en mulighed for at teste kampformen frem mod den afbrudte OL-kvalifikation, der står til at blive genoptaget næste forår.

Et af stjerneskuddene, der ser frem til at skulle i ringen igen, er den 20-årige supersværvægter Morten Givskov.

- Nervøsiteten er høj, for det er første kamp i lang tid, og der kommer mange tilskuere, siger den danske og nordiske mester Morten Givskov, der er optimistisk forud for den første af tre landskampe i efteråret.

- Det er en god måde at teste os selv på og få nogle anderledes kampe end dem, vi er vant til. Herhjemme møder vi jo kun danskere. Så det er en god mulighed at vise, vi godt kan være med, siger Morten Givskov, der til daglig bokser i BK Vitus Horsens.

Her kan du gense, hvordan det gik Danmark mod Tyskland i den seneste landskamp fra oktober sidste år.

OL-guld er drømmen

Morten Givskov er blandt de fem danske boksere, der i marts deltog i OL-kvalifikationen, før den blev afbrudt af coronakrisen. Her nåede den danske supersværvægter at vinde første runde. Men der er fortsat lang vej til en OL-billet. I anden runde skal den unge dansker nemlig stå ansigt til ansigt med franske Mourad Aliev, der vandt sølv ved European Games i 2019.

- Jeg er nødt til at være i rigtig, rigtig god form for at slå ham i OL-kvalifikationen. Jeg skal presse mig selv til det yderste i den kamp. Det bliver nok den hårdeste kamp til dato. Han skal presses, og jeg skal være god til at komme ind under hans lange arme. Han er en del højere end mig, siger den danske supersværvægter.

Morten Givskov i blåt vandt over rumænske Daniel Burciu i første runde af OL-kvalifikationen, der fandt sted i marts i London. (Foto: © Adam Davy, PA Wire/PA Images)

Hvis Morten Givskov formår at besejre franskmanden, avancerer han til sidste og tredje kvalifikationsrunde. Her kan han med en sejr sikre sig en af de få europæiske OL-pladser, der er i hans vægtklasse.

Titlen som far giver ekstra motivation

Den 20-årige bokser har på trods af sin unge alder fået tilbudt at blive professionel. Selvom han lader sig friste af tanken om at leve af sin yndlingssport, har han takket nej til tilbuddet og pengene, der følger med. Et afkald på karrieren som amatørbokser vil nemlig samtidig aflive Morten Givskovs største boksedrøm.

- OL er det, der driver mig. Jeg drømmer om, at jeg en dag står på OL-podiet med en guldmedalje i hånden, siger han.

Morten Givskov kæmper dog ikke kun for titler i bokseringen. Supersværvægteren får titlen som far i løbet af den kommende uge, hvis alt går som planlagt uden for ringen.

- Det er jo helt fantastisk. Det kunne ikke blive meget bedre. At blive far er jo en af de største titler, man kan få, siger Morten Givskov, der glæder sig til at få en ny trofast tilskuer.

- Det kan være rigtig fint at vise ens søn, at det her er jeg god til, og noget jeg brænder for. Der er noget mere at kæmpe for, siger han.

Du kan se lørdagens landskamp mod Sverige på DRTV eller følge kampen her fra klokken 18.55.