Estland får danske bank: Trods nederlag på 25-0 er Danmark nu i kvartfinalen

Trods det historiske 0-25-nederlag til Sverige er floorball-landsholdet i VM-kvartfinalen efter sejr over Estland.

Danmark vinder 3-2 over Estland og er i VM-kvartfinalen. (Foto: Vit Simanek)

Danmark skal spille kvartfinale ved VM i floorball efter herrerne i dag vandt playoff-kampen over Estland.

Sejren og pladsen blandt verdens bedste otte kommer dagen efter tirsdagens øretæve, hvor Danmark tabte 25-0 til Sverige.

VM er skruet sådan sammen, at alle hold går videre fra den indledende gruppe. De to bedste suser direkte i kvartfinalen, mens Danmark som gruppens dårligste hold møder en på papiret mere jævnbyrdig modstander i en direkte kamp om enten kvartfinale eller sekundære placeringskampe.

Danmark i teten fra start

Emil Odfeldt bragte tidligt Danmark foran med en afslutning højt i målet, hvor Estlands keeper flagrede nytteløst med armene. 1-0 holdt perioden ud, og det alene var en anden verden end tirsdagens svenske smæk, hvor Danmark var bagud 13-0 efter kampens første 20 minutter.

Esterne udlignede i anden perioden, og var generelt bolddominerende med et mere aggressivt pres. Alligevel tog Danmark føringen kort inde i 3.periode, da Jesper Schmidt næsten fra midten af banen sendte bolden i mål og vækkede det danske publikum i den store hal.

Så svingede det ellers. Først med en omgående udligning fra Estland og så en dansk 3-2-scoring, hvor anfører Mikkel Skov Nielsen effektivt omsatte en kontramulighed.

3-2 holdt hjem for Danmark, der tager turneringens første sejr og altså er kvartfinaleklar.

Facebook
Twitter