Floorball er flyvende: Medlemstal vokset med 70 procent

Flere og flere har taget staven i hånden og kastet sig over floorball.

Lørdagens landskampe i floorball er desværre blevet aflyst. Læs mere om det her.

Søndag kan du se både herrerne og damerne spille landskamp. Det er fra klokken 12.45 på DR TV.

Floorball vinder mere og mere frem i de danske haller. Populariteten kan mærkes i medlemstallene, der bare stiger og stiger.

Floorball er nu en af Danmarks hurtigst voksende sportsgrene.

I Frederikshavn kan man bryste sig af at have landets bedste floorballhold på både herre og kvindesiden, og her kan man også mærke den øgede interesse for spillet.

- Man kan starte her og løbe rundt inde i en hal, og så kan du også godt komme videre til de helt store scener, siger formand i Frederikshavn Blackhawks, Kasper Bagnkop.

Fine vækstrater

På landsplan går det rigtig godt for floorball. Siden sporten kom under selvstændigt forbund i 2008, er medlemstilgangen vokset med 70 procent.

I dag er der godt 10.000 aktiv udøvere.

- Jeg tror, vi er steget cirka 3000 medlemmer over de seneste tre år. Vi har nogle ret gode vækstrater, siger formand i Floorball Danmark, Carsten Provstgaard Sørensen.

I klippet øverst kan du møde nogle af de unge talenter fra Frederikshavn.

  • Tryk til højre og læs mere.
  • Hvert hold har fem markspillere og én målmand på banen ad gangen.
  • Spilletiden er som standard 3 x 20 minutter.
  • Floorball spilles på 20 x 40 meter, eller hvad der svarer til en håndboldbane. Banen har 50 centimeter høje bander rundt om sig.
  • Målet er 160 bredt og 115 centimeter højt.
  • Målmanden har specielt sikkerhedsudstyr, der inkluderer hjelm og beskyttelsestøj. Vedkommende må kun opholde sig i målfeltet, og har ikke nogen stav. Alle udkast skal ske med hænderne.
  • Bolden er 72 millimeter i diameter og vejer 23 gram. Staven afhænger af spillerens højde, og kan have en længde fra 55 centimeter til 102 centimeter.
1 / 7

Du kan se de to landskampe mellem Norge og Danmark direkte fra Frederikshavn søndag d. 11. november direkte på DR TV fra klokken 12.45 begge dage.