Forventet nederlag til de danske floorball-kvinder: ’Det føles som en sejr’

Sverige blev en for hård nød at knække for de danske floorballlandshold, der dog leverede en fantastisk indsats.

ARKIVBILLEDE Danmark tabte her til aften til Sverige, men er meget glade for resultatet.

De danske floorballkvinder kæmper i disse dage for at kvalificere sig til VM-slutrunden.

Det kræver en plads i top to i gruppen på fire lande for at få en direkte plads, og efter de to første kampe ser det godt ud, selvom det blev til et nederlag til Sverige i dag.

Et 13-1-nederlag lyder ellers ikke vildt godt, men landstræner Martin Lytje har hele tiden ikke lagt skjul på, at svenskerne er i en helt anden liga end de andre lande, og derfor er dagens resultat meget imponerende.

- Det var en helt fantastisk indsats. Det var et mål at have maksimalt 15 scoringer imod os, og det lykkedes jo. Den første periode er noget af de flotteste forsvarsspil, jeg nogensinde har været en del af, hvor vi kun taber 1-0. Både følelsen og resultatet var virkelig flot, siger Martin Lytje.

- Man kan tabe kampe på mange måder, men det her nederlag var et af dem, som føles som en sejr, lyder det fra ham.

Sverige mødte Frankrig i onsdags, hvor de slog dem med 61-0, så de har altså vist, at de kan køre modstanderne fuldstændig over.

- Jeg kan love dig for, at vi går rundt lige nu og har det som om, at vi har vundet. Specielt at vi spiller den første periode til kun at tabe 1-0. Til sammenligning tabte vi 11-0 i den første periode til dem for to år siden. Så lige nu går vi rundt med en enorm selvtillid, siger Martin Lytje.

- Resultatet og indsatsen siger, at vi er rigtig god på vej. Målet om at komme til VM er berettiget, selvom det hele stadig bliver afgjort i den kamp mod Norge på søndag, forklarer han.

Danmark slog Frankrig i går med 19-1, og det betyder, at der venter en finalekamp mod Norge på søndag om at slutte på andenpladsen i gruppen. Med danskernes flotte indsats mod Sverige er der en sandsynlighed for, at en uafgjort vil være nok, men ellers vil en sejr sende Danmark til VM.

- Norge-kampen har hele tiden været den afgørende for os. Det kommer til at blive en helt anden kamp, der har sit eget liv. Norge er meget jævnbyrdige med os, og jeg ser det som en 50/50-kamp. Det her resultat giver dog en fantastisk følelse oveni, siger Martin Lytje.

Danmark møder Norge klokken 14 på søndag.

Facebook
Twitter