Landstræner om volleytalent: 'Vi får brug for hans erfaring i pressede situationer'

Den danske volleyballspiller Simon Andersen ankommer til landsholdet med to års erfaring fra udlandet.

Simon Andersen i aktion for det danske herrelandshold (Foto: © Morten Olsen, MortenO.com)

10.000 mennesker var til stede i hallen, da Simon Andersen vandt det amerikanske mesterskab i volleyball. Stemningen og opbakningen var i top, da han sammen med sit hold fra Long Beach University slog University of Hawaii.

Kulissen i USA er markant større, end vi kender den fra den danske volleyball-liga.

Men på landsholdets hjemmebane i Slagelse formåede man alligevel at fylde hallen til randen med tilskuere til de seneste kampe i januar.

Denne succes, håber spillerne, bliver gentaget, når Danmark møder Rumænien, Aserbajdsjan og Georgien ved European Silver League på hjemmebane i Spar Nord Arena i Slagelse i maj og juni.

Erfaring fra den store scene

Den 205 cm høje centerspiller Simon Andersen er hjemvendt fra sit college i USA for at spille for Danmark i kampen om en plads i finalen ved European Silver League. Han ankommer samtidig til landstruppen med stor selvtillid, efter han blot tre uger forinden løftede trofæet i USA.

Simon Andersen har 51 landskampe i bagagen, og da han spillede for Danmark sidste år, kunne han mærke, at det første år i USA havde gjort ham bedre.

- For mig er spillet lidt langsommere på landsholdet end i Long Beach, hvor tempoet er vildt højt, så jeg havde faktisk nemmere ved at følge med sidste år, end jeg plejer, siger Simon Andersen.

Simon Andersen i en blokade sammen med sin medspiller på landsholdet Philip Özari. (Foto: © Morten Olsen, MortenO.com)

Den danske landstræner, Kristian Knudsen, kunne efter sidste års landsholdssamling også se, hvordan Simon Andersen have udviklet sig i udlandet.

- Han havde lavet store fremskridt, så jeg kan kun håbe på, at han har lavet samme fremskridt i år, for så bliver det rigtig godt, fortæller Kristian Knudsen, der glæder sig til at se, hvor meget Simon Andersen har rykket sig efter nu to år på college.

Simon Andersen og Long Beach University sikrede sig den 5. maj mesterskabet for andet år i træk i den bedste, amerikanske collegerække, NCAA.

Ikke nok med det. Han blev også udtaget til ligaens All Star-hold.

På college er han vant til at spille foran flere tusinde tilskuere. Et tilskuerantal, der ikke opnås i de danske volleyballhaller.

Det er denne erfaring, der i følge landstræneren er utrolig vigtig.

- Erfaringen, han har fået i løbet af et år, kan jeg ikke lære ham til landsholdssamlingerne. Man skal selv stå i situationerne. Selve erfaringen, han har fået ved at stå i pressede finaler i USA og ikke mindst vinde, det skal han tage med hjem til Danmark og bruge, når vi med landsholdet står i vigtige situationer.

Simon Andersen er centerspiller for herrelandsholdet i volleyball. (Foto: © Morten Olsen, MortenO.com)

Rollen på det danske landshold

Både på Simon Andersens collegehold og på landsholdet har han været en af de unge spillere, men alligevel har han haft en væsentlig rolle.

- Jeg synes, at min rolle er stor, da jeg er en af lederne for gruppen af centerspillere på mit collegehold.

- På landsholdet er der ved at komme et generationsskifte, så derfor tror jeg også, at min rolle ændrer sig, da jeg med tiden forhåbentlig skal lede centergruppen mere og mere.

I følge landstræner, Kristian Knudsen, er Simon Andersen også en vigtig brik på det danske landshold.

- Jeg ser ham som en, vi gerne vil have til at spille på landsholdet de næste mange år. Han kommer til at blive vigtig for os. Jeg glæder mig til at følge hans udvikling og se, hvor langt han er nået og når i fremtiden, siger landstræneren.

Og for Simon er der ingen tvivl om, at det er en helt særlig følelse at spille for sit land.

- Jeg føler mig privilegeret over at få lov til det – og så endda på hjemmebane. Det er bare noget helt specielt at være en del af disse oplevelser.

Du kan se Simon Andersen og det danske landshold i aktion direkte på DRTV, når de møder Rumænien, Aserbajdsjan og Georgien i European Silver League.

Første kamp sendes på DR TV lørdag klokken 13.