Nordmænd skubber danske mestre af tronen ved de Nordiske Mesterskaber i TeamGym

Gjellerup Sdr. var de eneste danske medaljetagere ved de Nordiske Mesterskaber, men i år blev guldet erstattet med bronze.

Stilhed og neglebidning blev erstattet med glæde og jubelbrøl i Oslo-lejren, da de sidste point blev uddelt ved de Nordiske Mesterskaber.

Lørdag stod seks danske foreningshold klar på gulvet i Drammen i Norge, hvor de Nordiske Mesterskaber i TeamGym løb af stablen. De seks danske hold havde kvalificeret sig som en af de to bedste nationer ved DM i juni.

De danske øjne hvilede især på Gjellerup Sdr., der havde vundet de to forrige Nordiske Mesterskaber for herrer. I år måtte de dog stille sig tilfreds med en bronzemedalje, da Oslo og svenske Brommagymnasterna erobrede henholdsvis første- og andenpladsen.

Danmarksmestrene for herrer er dog det eneste danske hold, der kan rejse hjem fra Norge med en medalje. De bedste danske hold i de resterende klasser blev Roskildes mixhold og Gladsaxes damer, der begge sprang sig til en fjerdeplads ud af de otte deltagende hold.

Herrehold

Der var neglebidning og fuldkommen stilhed i den norske hal inden sidste pointgivning for herrerne. Her var Gjellerup Sdr. blandt guldkandidaterne efter to gode springserier. Det blev det dog kun til 19,4 point for danskerne i rytmeserien. Det var ikke tilstrækkeligt til at konkurrere med om førstepladsen, som Oslo endte med at vinde. De sluttede af med at præstere en rigtig god springserie på trampetten, der gav dem 20,95 point.

Dermed overhalede de Brommagymnasterna, der var det mest medaljevindende hold på tværs af klasserne ved turneringen. Aarhus, der også deltog ved herrerne og vandt sølv ved sidste Nordiske Mesterskab, endte på fjerdepladsen.

Du kan se højdepunkter fra konkurrencen for herrehold herunder.

Damehold

Et lignende scenarie udspillede sig i damerækken, hvor svenske GK Motus-Salto løb med sejren med få marginaler, efter de til allersidst præsterede den bedste springserie på trampetten.

Det betød blandt andet, at danmarksmestrene fra Gladsaxe blev sendt ud af medaljeplaceringerne. Gladsaxe var tæt efterfulgt af Greve på femtepladsen.

Mixhold

For mixhold deltog danmarksmestrene fra Ollerup GF og Roskilde TeamGym. Mens Ollerup GF måtte stille sig tilfreds med en sjetteplads, var Sjællænderne tæt på en medaljeplacering. De måtte dog se sig henvist til fjerdepladsen, da både svenske GF Örebro og hjemmebaneholdet, Drammen, overhalede dem i de to sidste pointgivninger.

Ingen af dem kunne dog slå svenske Brommagymnasterna af pinden, der kunne lade sig hylde som Nordiske Mestre for mixhold.