Storebror søger ly bag lillebror: ’Han går en centimeter længere for mig’

Floorball-brødrene Mike og Jannik Trolle nyder at dele VM-oplevelsen, selvom de også kan have store skænderier.

(Foto: Michal Kamaryt)

Regnen har godt fat i det decembergrå Prag. Der går ikke mange minutter, før sokkerne er fugtige. Træerne ryster i vinden, og asfalten giver genskær, så hotellets neonskilte spejles i det sorte underlag.

Indenfor i hotellets lobby sidder landsholdets målmand Mike Trolle i læ. Sådan er det, når han er på floorball-landsholdet.

Ikke bare i aften. Men også når holdet spiller kamp.

Mike Trolle (venstre) og Jannik Trolle (højre). De to brødre er på landsholdet sammen, og de er begge uddannet som tømrer.

Foran ham står hans lillebror, Jannik Trolle, altid. Han er forsvarsspiller på landsholdet, og bevogter som en moderne husar med floorballstav den første del af den danske fæstning inde på banen.

Og det er noget, der giver ro i det danske mål, fortæller Mike Trolle.

- Er der et skud på vej mod mål, så ved jeg, at Jannik løber den ekstra centimeter og kaster sig ned i skuddet for mig, siger han, før bror Jannik afslutter sætningen.

- Omvendt er det også fedt at vide, at laver jeg en fejl, så står Mike bag mig og redder bolden, siger han.

Kæmpe idiot

De to brødre nyder hinandens selskab under VM-turneringen i Prag, men de bor ikke på hotelværelse sammen.

Det har de kun gjort én gang i karrieren, selvom de har spillet floorball sammen i næsten 15 år. For som brødre opstår der nemt konflikter. Ikke som Kain og Abel, men alligevel så store, at der må mægles.

- Jeg kan blive megagal på Jannik. Han kan være en kæmpe idiot, fortæller Mike Trolle og fortsætter.

- Det giver store skænderier, fordi vi kender hinanden så godt. Og jeg må være ærlig og sige, at det er noget andet, der bliver ramt i mig, hvis Jannik bliver sur på mig og ikke på en af de andre på holdet. Den udfordring vil vi altid have. Men jeg vil aldrig være det foruden. For det er fantastisk at kunne dele de store oplevelser med min bror.

Bøf og sovs

Selvom uvenskabet kan være stort, så bliver det hele hurtigt glemt. For begge er de enige om, at tingene ikke skal tages med i hockeytasken, når de forlader hallen.

Det er en pagt, der skal holdes.

Både til VM og hjemme i Hvidovre, hvor de bor under én kilometer fra hinanden. For ved siden af livet som landsholdsspillere, skal der også være plads til at være familie.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne sidder privat og får en bøf med en god spand sovs, siger Jannik Trolle og griner.

I Prag stråler venskabet også tydeligt, når de begge sidder og drikker en cappuccino ved det samme bord i lobbyen.

Tingene er, som de er derhjemme. De deler tingene med hinanden og afslutter hinandens sætninger.

Derfor er Jannik Trolle også en af dem, der er tættest på beslutningen, da Mike Trolle sidste år pludselig vælger at indstille karrieren midlertidigt.

Efter et år uden floorball vender landsholdets målmand dog tilbage på banen før denne sæson. Blandt andet fordi bror Jannik bruger sine bedste overtalelsesevner.

- Undervejs lægger jeg en smule tryk på ham, så han beslutter at komme tilbage på banen, siger han med et grin og fortsætter i en mere seriøs tone.

- Der er ikke nogen tvivl om, at jeg til enhver tid vil gøre alt for, at det er min bror, der står inde i det mål, jeg skal forsvare.

For broderskabet betyder noget. Det skjuler Mike Trolle heller ikke. På den venstre overarm har han ladet tatovørens nål hakke et billede af de to ind i huden.

Billedet viser tatoveringen på overarmen hos landsholdets målmand Mike Trolle.

Illustrationen viser Jannik Trolle i landsholdstrøjen. Han blokerer et skud foran Mike. Et tydeligt bevis på, at de to brødre er klar til at tage en kugle for hinanden.

For selvom Jannik står forrest, når der skal blokeres skud på banen, så tager Mike også gerne sin lillebror i ly for regnen.

Du kan se Danmarks ottendedelsfinale ved VM mod Estland direkte på DR3 fra klokken 12.40.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk